Novosti

VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE GRADA IVANCA U OŠ RADOVAN Ne uznemiravajte se zbog sirena koje će se oglasiti u srijedu, 24. travnja

Ponedjeljak

U srijedu, 24. travnja, u Osnovnoj školi Metela Ožegovića u Radovanu održat će se velika vježba civilne zaštite Grada Ivanca.

Vježba počinje u 9 sati, a održat će se pod pretpostavkom eksplozije plinskog kotla zbog tehničkog kvara, koji je izazvao urušavanje prostora, a izbio je i požar.

Budući da će se u vježbi simulirati stvarna situacija, oglasit će se vatrogasne sirene te sirene vozila policije i Hitne pomoći. Budući da bi to moglo uznemiriti građane, obavještavamo sve građane da nema razloga za zabrinutost.

Cilj vježbe je praktična provjera Plana evakuacije OŠ Radovan (uzbunjivanje, otvaranje vrata, evakuacija učenika, upućivanje na prostor predviđen na evakuacijsko zborno mjesto i sl.). te intervencijske spremnosti svih snaga koje su sastavni dio civilne zaštite Grada Ivanca.

U vježbi sudjeluju Stožer CZ Grada Ivanca, Vatrogasna zajednica i DVD-ovi, OŠ M. Ožegovića, Područni ured CZ Varaždin, Policijska postaja Ivanec i Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije – Ispostava Ivanec.

Predviđeno trajanje vježbe je 50 minuta, a njome će koordinirati načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Ivanca Marko Friščić.

print