Novosti

NA KONCERTU MLADI ZA MLADE 13-godišnja Ivančanka Nika Šincek sjajna u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Petak

Mlada ivanečka pijanistica Nika Šincek u srijedu je, 10. travnja, na koncertu "Mladi za mlade" - Zvijezde glazbenih škola održanom u Maloj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, svojim nastupom oduševila publiku! Nika je u Lisinskom nastupila kao predstavnica Glazbene škole u Varaždinu te se s kolegicom Tonkom Tkalec potvrdila kao mladi talent pred kojim je velika karijera. U Lisinskom je izvela skladbe D. Scarlattija i F. Mendelssohna, za što je nagrađena dugim dvostrukim izlaskom na scenu i burnim aplauzom.

Inače, Niki je 13 godina, polaznica je 5. razreda Glazbene škole i 7. razreda OŠ Ivanec.

Klavir je počela svirati s osam godina, kada upisuje Glazbenu školu u Varaždinu u klasi prof. Danijela Ota.

Sudjelovala je na pijanističkim natjecanjima diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije na kojima je ostvarila odlične rezultate, a trenutačno se priprema za nastup na Međunarodnom natjecanju pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix. U listopadu 2023. godine nastupala je na Varaždinskim baroknim večerima u sklopu koncerta učenika Glazbene škole Varaždin i Varaždinskog komornog orkestra.

Sudjelovala je na Ljetnoj pijanističkoj školi u Grožnjanu gdje je radila s vrhunskim profesorima, kao i na seminaru klavirista u Varaždinu pod vodstvom doc. art. Filipa Faka te na masterclassu pod vodstvom pijanista Giuliana Adorna iz Italije.

U slobodno vrijeme aktivno se bavi plesom kao članica Plesnog kluba “Ivančica” Ivanec, a uz sve to je i odlična učenica u osnovnoj školi. Iskrene čestitke Niki!

print