Novosti

TURIZAM eVisitor: Na području Grada Ivanca broj smještajnih turističkih objekata u 2023. za 77% veći u odnosu na 2022.!

Četvrtak

Odlične rezultate bilježi turistički promet na području grada Ivanca. Potvrđuju to i podaci iz sustava eVisitor (informacijskog sustava za prijavu i odjavu turista), prema kojima je u razdoblju siječanj-prosinac 2023. registrirano 3.181 dolazaka i 6.346 noćenja turista.

Čak 73% noćenja ostvarili su strani gosti, a 27% domaći. Prosječno trajanje boravka turista na administrativnom gradskom području povećalo se za 9% i sada iznosi 2 dana, pri čemu je do povećanja došlo i kod domaćih i, značajnije, kod stranih gostiju.

Ovo je važan pokazatelj, jer dulji ostanak gostiju puno je kvalitetniji pokazatelj razvoja destinacije od kvantitativnih podataka o broju dolazaka i noćenja, a on iz godine u godinu neprestano raste.  

Primjetan je rast noćenja u odnosu na prethodnu godinu u kategoriji objekata u domaćinstvu i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, što je povezano s otvaranjem novih kuća za odmor i apartmana.

Prema podacima TZ Ivanec, na području grada Ivanca sa zadnjim danom 2023. godine bilo je registrirano 25 turističkih (komercijalnih) smještajnih objekata sa 133 fiksna i 20 pomoćnih kreveta. Spomenuti objekti obuhvaćaju  smještaj u hotelu, u 12 kuća za odmor, 5 apartmana, u 4 studio apartmana i 3 sobe.

U usporedbi s krajem 2022. godine, radi se o povećanju broja objekata za čak 77% te broja kreveta za 38%!

Međutim, u ovoj godini već su registrirana nova 4 turistička objekta pa sada posluje ukupno 29 smještajnih jedinica sa 147 fiksna i 24 pomoćnih kreveta.

Sve to pokazuje na trend povećanja smještajnih kapaciteta, a daljnji rast očekuje se i u ostatku godine.

Ivanečki turistički djelatnici, Grad i Poslovna zona sve su to već predvidjeli prije par godina, te krenuli s brojnim edukacijama, brendiranjem Ivanca kao Planinarskog grada te provedbom konkretnih projekata koji sada, vidljivo je, itekako daju rezultate razvitka Ivanca kao turističke destinacije.

Grad Ivanec je od ove godine uveo i nove, atraktivne novčane potpore razvitku turizma, koje će sigurno stimulirati poduzetnike za daljnja ulaganja u turizam.

print