Novosti

STIŽE KAUFLAND! Počeli radovi na gradnji velikog prodajnog centra Kauflanda u Ivancu, u tijeku dogovori oko gradnje rotora Kovačićeva (obilaznica)-Gundulićeva

Srijeda

Na golemoj površini od oko 13.000 m2 (pokraj obilaznice, ulaz iz Gundulićeve ulice) u punom su jeku radovi na gradnji velikog prodajnog centra poznatog njemačkog trgovačkog lanca Kaufland.

Objekt će se protezati na 3.500 m2, od čega će 2.000 m2 biti prodajne površine. Ulaz u objekt bit će s istočne strane, gdje će biti uređeno više od 170 parkirnih mjesta, od kojih 9 za osobe s invaliditetom te tri obiteljska mjesta.

Kako izvještavaju iz Korporativnih komunikacija tvrtke, instalirat će se i dvije punionice za električne automobile, a cijeli kompleks okruživat će oko 4.000 m2 uređenih zelenih površina.

Ukupna investicija u gradnju nove poslovnice iznosi oko 12 milijuna eura, a otvorenje je planirano vrlo brzo, u drugoj polovici ove godine.

Predstavnici Kauflanda dosad su u više navrata boravili u Gradu Ivancu, gdje su gradonačelniku Miloradu Batiniću i suradnicima najavili dolazak u Ivanec i predstavili investiciju te iskazali interes za gradnju rotora Kovačićeva (obilaznica) – Gundulićeva, koji bi oni sami financirali. Pošto je obilaznica u nadležnosti Hrvatskih cesta, u tijeku su dogovori i ishođenje dozvola za izvedbu rotora, pri čemu bi se Grad Ivanec uključio u prilagodbu kontaktnih zona i Gundulićeve ulice, koja je gradska prometnica.

Dolazak uglednog trgovačkog lanca u Ivanec znači i otvaranje novih radnih mjesta, ali i veću konkurenciju među postojećim trgovačkim lancima, koji će potrošače nastojati privući nižim cijenama i većim izborom roba.

print