Novosti

KULTURA Održana konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Ivanca

Četvrtak

U utorak, 17. listopada, održana je konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Ivanca, stručnog savjetodavnog tijela koje se osniva pri Gradu, a čije je članice temeljem Zakona o kulturnim vijećima i javnog poziva raspisanog temeljem zakonskih odredbi, imenovao gradonačelnik Milorad Batinić.

Sjednici su se odazvale sve članice - Tina Putar (predsjednica) te Marina Grudenić, Božena Carević, Ivana Karpov i Marina Đurasek.

Gradonačelnik Batinić uvodno im je zahvalio što su prihvatile njegov poziv u Kulturno vijeće kako bi svojim prijedlozima i idejama trasirale kulturnu politiku našega grada. Istaknuo je da njihov rad u gradskim ustanovama i udrugama prati već niz godina te da vjeruje da će one i ubuduće svojim svježim idejama i sugestijama sigurno davati vjetar u leđa daljnjem razvitku gradske kulture.

U tome će, naglasio je, imati svu njegovu osobnu podršku, ali i svu raspoloživu financijsku, logističku i kadrovsku potporu Grada, pri čemu će gradske pročelnice Irena Kresonja i Ljiljana Risek te viša stručna suradnica za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Ana Jagetić raditi kao pridružene članice Kulturnog vijeća.

Na osnivačkoj sjednici prihvaćen je Poslovnik o radu Kulturnog vijeća, a nakon toga razvila se rasprava u kojoj je bilo riječi o zadaćama i dijapazonu rada članova toga tijela, o izradi kalendara kulturnih događanja, o sinergiji s manifestacijama koje organizira Turistička zajednica, pri čemu je naglašeno da to već jest ustaljena praksa samim tim što je Grad osnivač Turističke zajednice i izdvaja sredstva za njezin rad, a na čelu joj je gradonačelnik.

Također, u razgovoru su bili akcentirani i određeni problemi, poput terminskog preklapanja pojedinih manifestacija, o čemu će ubuduće i same udruge trebati povesti više računa prilikom njihove organizacije.

Kulturno vijeće svojim će se idejama uključiti i u organizaciju ovogodišnjeg Adventa u Ivancu pa će, u cilju pripreme za prvi zajednički sastanak s udrugama, na adrese udruga već danas stići poziv za dostavom prijedloga programa i sadržaja kojima se namjeravaju uključiti u ovu veliku manifestaciju.

print