Novosti

KUD SALINOVEC Odličan nastup na državnoj smotri u Županji, 16. rujna gledat ćemo ih uživo, u Dobro jutro, Hrvatska

Četvrtak

Kao pobjednik 9. smotre folklora Varaždinske županije u kategoriji izvornih plesova, KUD Salinovec je proteklih dana branio boje našega grada i županije na državnoj smotri u Županji, na kojoj su se predstavili najbolji folklorni ansambli iz cijele Hrvatske.

Gostovanje i put KUD-a Salinovec u Županju novčano je podupro Grad Ivanec.

Salinovečki folkloraši, njih 28, na smotri se predstavilo koreografijom Lijepa Jana se šetala.

-Bez nekog pretjerivanja mogu reći da smo nastup odradili savršeno. Sve je bilo besprijekorno – scenski nastup, ples, pjevanje, glazba. Za naš nastup dobili smo dobili najveći aplauz publike. Po mišljenju većine, bili smo najbolji i očekivalo se da će Salinovec i, također jako dobar, KUD Zelina, sigurno osvojiti jedno od dva vodeća mjesta. Na žalost, nije bilo tako, jer članovi žirija imali su neke druge kriterije – ispričao je predsjednik KUD-a Vjekoslav Ptiček te kazao kako su sudionici ostali neugodno iznenađen i pojedinim organizacijskim propustima te neprikladnim ambijentom za održavanje jedne manifestacije državnoga ranga.

Unatoč svemu, domaćim folklorašima je samo par dana kasnije stigla svojevrsna zadovoljština. Naime, slijedom svog odličnog nastupa u Županji, upravo KUD Salinovec pozvan je na gostovanje uživo u emisiju HTV-a Dobro jutro, Hrvatska, u kojoj će i zaplesati 16. rujna ujutro. Čestitamo!

print