Novosti

GRAD IVANEC I NK IVANČICA Otvorene novouređene i natkrivene tribine na nogometnom stadionu Ivanec

Subota

Danas prijepodne su na nogometnom stadionu NK Ivančice Ivanec otvorene novouređene i natkrivene tribine.

Sredstva za izvedene radove osigurana su kapitalnom donacijom Grada Ivanca NK-u Ivančici od 20.000 eura (150.000 kn) te vlastitim novčanim učešćem NK od oko 11.000 eura (82.500 kn).

Također, tribine su obnovljene i obojane, a dosadašnja stara i trošna sjedala zamijenjena su puno funkcionalnijom WPC oblogom. Obloga, vrijedna oko 4.500 eura (cca 33.750 kn),donacija je ivanečke tvrtke BGW i njena direktora Kristijana Danjka, koji je ujedno i član Izvršnog odbora NK Ivančice.

Na tribine se sada može smjestiti i više od 300 posjetitelja, koji nogometne utakmice ili treninge (pogotovo kada je riječ o roditeljima brojne djece okupljene u Školi nogometa) odsad mogu pratiti u puno komfornijim uvjetima. 

Radove je izvelo poduzeće ISF vl. Tome Fištreka iz Ivanca.

Zahvale Gradu i donatorima

Na prigodnom otvaranju tribina su se, uz predstavnike NK Ivančice, okupili i predstavnici Grada Ivanca, gradski vijećnici, vodstvo ŽNS-a i ZSU Grada Ivanca, a sve je na početku pozdravio tajnik NK Ivica Surjak.

-Prije nepunih pet mjeseci u sličnom smo sastavu bili prilikomotvaranja objekta s novim klupskim prostorima i svlačionicama, a već danas otvaramo i novouređene tribine. Zahvaljujući ovakvim ulaganjima u nove objekte i infrastrukturu, Grad Ivanec i NK Ivančica na nogometnoj karti pozicioniraju se na mjesto kakvo im i pripada – istaknuo je I. Surjak.

Dopredsjednik NK Ivančice Ivica Jagetić zahvalio je Gradu Ivancu te svim sponzorima i donatorima zaslužnima za realizaciju ovog projekta:

-Nadam se da će se u dogledno vrijeme ostvariti još jedan projekt iznimno bitan za budućnost ivanečkog nogometa, a to je uređenje igrališta s umjetnom travom, koje ivanečki nogomet sigurno zaslužuje – naglasio je  Jagetić.

Igralište s umjetnom travom

Predsjednik ŽNS Nenad Horvatić istaknuo je zadovoljstvo dovršetkom još jedne investicije u ivanečki nogomet te kazao da je NK Ivančica uređen klub, koji funkcionira baš onako kako se od njega i očekuje. Zahvalivši Gradu Ivancu na osiguranju potrebnih novčanih sredstava, naglasio je da će sigurno ispuniti svoje obećanje o tome da se jedan teren s umjetnom travom uredi na ivanečkom području.

-Na vodstvu NK je da, zajedno s Gradom, utvrde optimalnu lokaciju i osiguraju zemljište, da se donese poslovni plan i krene u realizaciju. Nadam se da ćemo idući ovakav susret imati na otvorenju igrališta s umjetnom travom – poručio je Horvatić.

Rekordna godina po ulaganjima u ivanečki sport

Pozdravljajući sve okupljene, gradonačelnik Milorad Batinić naglasio je da je uređenje i natkrivanje tribina na stadionu NK Ivančice novi korak u zaokruživanju iznimno visokih gradskih ulaganja u sportske objekte i infrastrukturu.

-Iako Grad svake godine za sport i rekreaciju izdvaja sve veća sredstva, ta su ulaganja ove godine dosegnula rekord od oko 793.500 eura (blizu 6 milijuna kuna) i najveća su u povijesti Ivanca! – izvijestio je Batinić.

- Podsjećam, ove je godine otvoren dograđen i rekonstruiran objekt za potrebe nogometaša na stadionu NK Ivančice. Paralelno gradimo i uređujemo SRC Lančić (parkirališta, vodovod, odvodnja, tribine i staze, stiže i rasvjeta). Otvoren je i skate i biciklistički park s teretanom na otvorenom. Usuradnji sa Županijom financirali smo gradnju dva igrališta za odbojku na pijesku i tribine – naglasio je gradonačelnik.

Poručio je da to još nije sve za ovu godinu, budući da još predstoji i rekonstrukcija objekta na igralištu NK Mladost Margečan, kako bi se i nogometašima, djeci i mladeži istočnog dijela Grada osigurali uvjeti kakve zaslužuje drugi po veličini nogometni klub na području grada Ivanca.

Gdje igralište s umjetnom travom?

Podsjetivši da je Grad lani uredio i montažne objekte sa svlačionicama, tuševima i upravnim prostorima te pomoćno nogometno igralište u Salinovcu, kazao je da je upravo to destinacija koja je predviđena za igralište s umjetnom travomte da bi ono bi bilo na raspolaganju nogometašima oba nogometna kluba. 

-Na području grada Ivanca ima više od 1.000 registriranih sportaša, dok je broj rekreativaca čak i veći. Na Gradu je da stvori kvalitetne pretpostavke za njihovo bavljenje sportom i rekreacijom i upravo to je ono što svim navedenim ulaganjima Grad i čini – zaključio je Batinić. 

Pošto već idućeg mjeseca počinju pripreme za kreiranje proračuna za 2024. godinu, pozvao je sve nazočne vijećnike da uvaže izražene potrebe oko igrališta s umjetnom travom.

Otvaranju tribina nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, gradski vijećnici, glavni tajnik ŽNS-a Ivan Novak, predsjednik i tajnik ZSU grada Ivanca Josip Šimunek i Boris Gotal, članovi Izvršnog odbora NK Ivančice te pojedini sponzori i podupiratelji kluba.

Nakon otvaranja, druženje i razgovori nastavljeni su u novom objektu na nogometnom stadionu Ivanec.

print