Novosti

U POVODU 28. OBLJETNICE POGIBIJE Odana počast branitelju Romanu Ribiću, pripadniku 7. GBR Puma

Utorak

Komemorativnim okupljanjem na posljednjem počivalištu ivanečkog branitelja Romana Ribića, jučer je odana počast ovom pripadniku 7. gardijske brigade Puma, koji je poginuo 14. kolovoza 1995. godine kod Bosanskog Grahova, u završnim operacijama vojno-redarstvene akcije Oluja. 

Mnogi su se okupili na njegovu grobu na gradskom groblju Ivanec kako bi se o 28. obljetnici pogibije prisjetili Romana, koji je poginuo u mladoj dobi od samo 25 godina. Uz nećakinju Antoniju, koja se još uvijek s bolom i suzama sjeća Romana, svijeće su mu zapalili i predstavnici braniteljskih udruga, Policijske postaje Ivanec i dr.

Na Romanov grob cvijeće je položilo i svijeće zapalilo i izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodio gradonačelnik Milorad Batinić, a pridružili su se i njegov zamjenik Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras i pojedini gradski vijećnici.

Molitvu na Ribićevu grobu predvodio je ivanečki kapelan vlč. Krunoslav Sajko:

-Romano je svoj život dao za oslobađanje i boljitak hrvatske domovine, našega grada i zavičaja i naših obitelji. Položio je život za zemlju u kojoj je rođen i u kojoj je proveo svoj kratki život. Prisjećajući se njegova života i žrtve za domovinu, imajmo na umu riječi sv. Pavla o tome da je naša druga domovina na nebesima te da smo ovdje samo u prolazu. Svojom žrtvom Romano je već našao mjesto uz Nebeskog oca, koji ga je prigrlio u vječnosti – poručio je vlč. Sajko upućujući riječi utjehe rodbini i zahvalivši na dolasku svim predstavnicima Grada, braniteljima, policiji i ostalim okupljenim sudionicima komemoracije.

print