Novosti

UZ POTPORU GRADA IVANCA I TURISTIČKE ZAJEDNICE Održana utrka 24 sata Ivančice - pao novi rekord u broju uspona

Utorak

Na 4. izdanju utrke 24 sata Ivančice, jedne od najekstremnijih utrka takve vrste u Hrvatskoj, koju je prošlog vikenda organizirao SRD 315 Sjeverozapad iz Varaždina, nastupilo je 210 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Planinari, rekreativci i zaljubljenici u prirodu započeli su svoje uspone u petak, 21. travnja u 19 sati te se cijelu noć i cijeli sljedeći dan neumorno penjali do vrha Ivančice i ponovno se spuštali. Jer cilj je jednostavan (ili barem tako zvuči) - što više puta popeti se na vrh Ivančice i spustiti se do Prigorca.

Na startu utrke na parkiralištu Rapikovec svima okupljenima obratili su se predsjednik SRD-a Sjeverozapad Marko Dugandžić i direktorica Turističke zajednice grada Ivanca Romana Pomper Pozder.

U ime Grada Ivanca kao pokrovitelja manifestacije, utrku je otvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te uputio zahvale organizatorima i svim sudionicima, a odazvao se proglašenju rezultata i podjeli medalja sljedećeg dana.

Pošto je riječ o utrci koja na jedinstven način promiče Ivanec kao Planinarski grad, u promociju brenda vlastitim se primjerom uključio i sam zamjenik gradonačelnika koji je odradio pet uspona - po jedan na svakoj službenoj ruti (Mrzljak, cesta, Prekrižje, Pionir i Konj), što mu je bio i cilj. Sve zajedno je oko 26.8 km uspona + cca 10 km spusta. Čestitamo!

Ukupno je odrađeno oko 1.300 uspona, od toga 900 preko Konja, 130 preko Pionira, 50 preko Prekrižja, 20 preko Mrzljaka i 3 po cesti.

Ivan Hrastovec iz Slovenije na vrh se popeo čak 18 puta i time oborio prošlogodišnji rekord u broju uspona. Drugi je Bojan Ožinger sa 15 uspona, dok je treći bio Mišel Janušić također s 15 uspona.

Kod žena prva je bila Martina Jankulija s 13 uspona, čime je izjednačila rekord staze, druga je bila Ana Kriste s 12 i treća Jelena Sekelj, također s 12 uspona.

Nagradu, kao najmlađi natjecatelj s najvećim brojem uspona, dobio je Leon Kumrić s odrađenih 12 uspona, a nagradu, kao najstarija natjecateljica s najvećim brojem uspona dobila je Vesna Straus, koja je do vrha došla 8 puta.

Sama utrka promovira aktivni odmor, boravak na otvorenom, u zelenilu i prirodi, s fokusom na zdravlje i sport čime se popularizira planinarenje, ali i ljepote naše Ivančice.

Na taj način ova jedinstvena planinarska avantura, čiji je osnovni cilj testiranje vlastitih granica, uvelike pridonosi širenju slike Ivanca kao Planinarskog grada.

Utrku je poduprla i Turistička zajednica grada Ivanca.

print