Novosti

3. sjednica Gradskog vijeća Ivanec održat će se u petak, 16. srpnja

Srijeda

Druge po redu izmjene i dopune Proračuna Grada Ivanca za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu bit će glavnatema 3. sjednice Gradskog vijeća grada Ivanca koja je sazvana za petak, 16. srpnja za 19 sati.

Raspravu o proračunu Grada za 2021. godinu pratit će i rasprava o programima koji ga čine, a to su: Program građenja objekata i uređenja komunalne infrastrukture, Program održavanja komunalne infrastrukture, Program utroška sredstava šumskog doprinosa u 2021. godini, Program javnih potreba u kulturi, Program javnih potreba u području socijalne skrbi. Dnevni red obuhvaća i prve izmjene i dopune Programa javnih potreba u sportu Grada Ivanca u 2021. godini. 

Na srpanjskoj sjednici ivanečkog Gradskog vijeća našao se i Program dodjele bespovratnih potpora grada Ivanca za turizam, a tu je i Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe od siječnja do svibnja 2021. godine.

Na dnevnom redu sjednice je 17 točaka, a među njima su i odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja groblja u Ivancu i Margečanu. 

Izabrani vijećnici raspravljat će i o Izvješću o izvršenju Plana djelovanja Grada Ivanca u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu te o Izvješću o stanju zaštite od požara na području grada Ivanca za 2020. godinu. 

Pred vijećnicima će se naći i Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara na području Grada Ivanca za 2021. godinu, a tu je i Plan operativne primjene Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini na području Grada Ivanca.

Gradskom vijeću podneseno je Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje 1. srpnja do 31. prosinaca 2020. te Izvješće o provođenju Akcijskog plana provođenja Strategije razvoja Grada Ivanca za razdoblje 2014. do 2020. godine za 2020.

Raspravit će se i o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu te odluke o komunalnoj naknadi. Na dnevnom redu je i donošenje odluke o raspodjeli sredstava za redovito financiranje političkih stranaka za lipanj-prosinac 2021. godine.

Sjednica će se održati u dvorani Kina Ivanec uz obvezu poštivanja propisanih mjera zaštite od COVID – 19.

print