Novosti

RIBIĆ BREG I LOVREČAN Izgrađeno autobusno stajalište, postavljena nadstrešnica

Utorak

Na površini uz županijsku cestu na Ribić Bregu, koju je Grad Ivanec otkupio od privatnog vlasnika, izgrađeno je autobusno stajalište te postavljena nadstrešnica, koja građanima pružazaštitu od padalina i vjetra za vrijeme dok čekaju autobus. 

Gradnjom ugibališta uvelike je povećana sigurnost svih putnika, a pogotovo učenika koji će idućih dana krenuti na nastavu u novoj šk. godini.

Ovime je napokon riješen problem koji je dugo opterećivao ovaj mjesni odbor. 

Naime, Grad bi već davno bio sagradio parkiralište i postavio nadstrešnicu, meeđutim, na ovom području nije imao vlastitog zemljišta, dok su istovremeno građani – vlasnici parcela godinama odbijali prodati ili ustupiti zemljište pogodno za gradnju stajališta.

Stoga se u Gradu razmišljalo o drugim opcijama, točnije o obilježavanju stajališta oznakama na kolniku, za što je u međuvremenu dobivena i suglasnost MUP-a.

No, kako su imovinsko-pravni odnosi u međuvremenu ipak riješeni, Grad je prišao izgradnji standardnog autobusnog stajališta u punom profilu. 

Budući da je od privatnog vlasnika otkupio oko 400 m2zemljišta, na parceli ima dovoljno mjesta i za uređenje dječjeg igrališta, a ono će se ovdje urediti iduće godine.

U tom cilju na dijelu parcele podignuta je i ograda.

Autobusna nadstrešnica postavljena je i na autobusnom stajalištu u Lovrečanu.

Vrijednost obavljenih radova je 179.330 kuna, financirao ih je Grad Ivanec, a obavila ih je tvrtka ISKOP MS iz Vuglovca.

print