Novosti

Održan 14. memorijalni turnir za poginule vukovarske branitelje

Srijeda

Prošlog vikenda u Žarovnici i Jerovcu održan je 14. memorijalni turnir za poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića, pripadnike Zasebne postrojbe PU varaždinske koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do 20. studenog 1991.

Memorijal je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te gradova Ivanca i Lepoglave, koji ga novčano pomažu od samoga početka.

Na svečanosti otvaranja okupljene je, u ime organizatora, UDVDR-a i HVIDRA-e Ivanec, Hrvatskog časničkog zbora Ivanec i Branitelja Hrvatske iz Lepoglave, pozdravio predsjednik Organizacijskog odbora Dražen Krtanjek.

Poginulih su se potom prisjetili i predstavnik PU varaždinske Darko Blaži, predstavnik Grada Vukovara Josip Paloš i izaslanik ministra hrvatskih branitelja general Željko Dvekar, koji je turnir proglasio otvorenim. 

U ime Grada Ivanca, skupu se obratio umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske i gradski vijećnik Vladimir Debeljak, izaslanik saborskog zastupnika i gradonačelnika Ivanca M. Batinića.

-Vrijeme prolazi, a od pogibije naših branitelja u Vukovaru prošlo je već 28 godina. Neka se ovaj turnir nastavi održavati i onda kada nas više ne bude, neka ostane tradicija kojom će nove generacije nastavljati održavati sjećanje na Jambora, Vusića i Kapustića – naglasio je Debeljak te zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovog turnira.

Na dvodnevnom turniru igralo je 11 momčadi, a pobjednici su Drvodjelac Ivanec, DŠR Žarovnica i Cohones Lepoglava.

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Krunoslav Pečevskiiz pobjedničke momčadi, a najvratar je Silvestar Držaić iz DŠR Žarovnica. Dvjema momčadima NK Ivančice Ivanec, koje su odigrale revijalnu utakmicu, poklone je uručio Kristijan Vusić, sin poginulog Stjepana.

print