Novosti

Grad Ivanec raspisao javni poziv za prijem poduzetnika početnika u Poduzetnički inkubator

Utorak

Grad Ivanec raspisao je javni poziv za prijem zainteresiranih mladih poduzetnika u Poduzetnički inkubator, čiji se novouređeni prostori nalazi na drugom katu zgrade u ivanečkoj Ulici Vladimira Nazora 6.

Zahtjev za ulazak u Inkubator i korištenje njegovih pogodnosti mogu podnijeti poduzetnici početnici (tvrtke/obrti), a to su svi oni koji posluju manje od tri godine kao i osobe koje su registrirale djelatnost, ali još nisu počele s radom, ili one koje planiraju registrirati djelatnost te s radom početi najkasnije tri mjeseca od ulaska u Poduzetnički inkubator.

Zainteresiranima se nude tri ureda, od kojih su dva poslovna prostora površine 20-ak m2, a jedan ured je površine oko 18 m2.

Uredi su suvremeno uređeni, opremljeni svim potrebnim priključcima, a budućim stanarima na raspolaganju će biti i multimedijalna dvorana i prateći prostori.

Poduzetnici početnici u Inkubatoru će moći ostati tri godine i za to vrijeme će prostore koristiti po subvencioniranim uvjetima.

U prvoj godini najam prostora platit će simbolično, jednu kunu, u drugoj godini će plaćati 25% cijene zakupa, a treće godine 50% cijene najma prema gradskoj odluci.

Ukoliko bi ovaj prostor željeli koristiti i nakon isteka tri godine, u tom slučaju bi najam plaćali prema punoj tržišnoj cijeni.

Također, u prve tri godine zakupa mladi poduzetnici neće plaćati nikakve režijske troškove.

Poduzetnički inkubator potporna je institucija  kojom Grad Ivanec mladim poduzetnicima, koji tek pokreću posao ili koji su u početnoj fazi poslovanja, osigurava potporu na način da im osigura besplatan/subvencionirani poslovni prostor te besplatne režijske troškove i tako im omogući lakši start u poduzetničke vode.

Usto, mladi poduzetnici će u svom poslovanju imati i potporu Projektnog ureda za EU fondove koji već posluje u prostorima Inkubatora, a koji će im biti servis te administrativna, savjetodavna, stručna i projektna podrška.

Zahtjevi za prijem u Poduzetnički inkubator primaju se do 20. rujna 2019. godine.

Sve dodatne informacije dostupne su na linku: https://bit.ly/2ODXPor

print