Novosti

Molitvom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća obilježena je 28. obljetnica smrti ivanečkog branitelja Željka Putara – Grdaka

Srijeda

Na gradskom groblju u Ivancu, u utorka 16. srpnja molitvom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odana je počast tragično poginulom heroju Domovinskog rata Željku Putaru – Grdaku.

Željkov život ugašen je 16. srpnja 1991. godine na bojišnici u Donjem Viduševcu kod Gline. Bio je pripadnik 2. brigade Zbora narodne garde.

Tužno i ponosno sjećanje na njegovu hrabrost i žrtvu koju je dao za domovinu živo je i nakon 28 godina od njegovog iznenadnog i preranog odlaska.

Kod Željkovog posljednjeg počivališta, uz majku, počast mu je odalo izaslanstvo Grada Ivanca, predvođeno gradonačelnikom Miloradom Batinićem. Tužnoj obljetnici prisustvovali su i ivanečki gradski vijećnici, županijski vijećnici, predstavnici političkih stranaka te njegovi ratni kolege i suborci.

Molitvu na pokojnikovu grobu predvodio je vlč. Mišel Kovačević, koji je tom prilikom kazao kako su tuga i bol usprkos minulim godinama velike, ali se kao vjernici trebamouzdati u božja obećanja i život vječni, koji Željko zasigurno živi.

print