Novosti

Grad Ivanec 6. godinu za redom u kampanji Udruge Prijatelji životinja „Obitelj na more, a pas na ulicu?!“

Utorak

Ovih dana na oglasnim pločama širom Ivanca bit će istaknuti plakati kojima će i Grad Ivanec apelirati na sve vlasnike pasa i drugih kućnih ljubimaca da ih uoči odlaska na godišnje odmore ne lišavaju doma te da prema njima budu odgovorni kroz sva godišnja doba. 

Time se Ivanec već šestu godinu za redom pridružuje kampanji „Obitelj na more, a pas na ulicu?!“ koju na nacionalnoj razini promiče Udruga Prijatelji životinja, a koja se ove godine provodi pod motom „Odgovornost kroz sva godišnja doba“.

na Taj način vlasnici se ponovno upozoravaju na zakonsku obvezu mikročipiranja pasa, čime ne samo da se olakšava pronalazak izgubljenog psa, već i sankcioniranje neodgovornih vlasnika koji svoje ljubimce zbog raznih razloga izbacuju na ulicu, pa čak i gore od toga.

Marketinški dio ove kampanje svake godine nose poznate osobe iz javnog života, od glumaca do estradnih zvijezda, a nositelj ovogodišnje kampanje je poznati glumac Slavko Sobin.

 

Tim povodom prenosimo priopćenje Udruge „Prijatelji životinja“.

„Dok mnogi planiraju godišnje odmore i odlaze na ljetovanje, udruga Prijatelji životinja 17. godinu zaredom, kroz svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”, podsjeća da ljubav prema psima i mačkama ne ide bez odgovornosti. Na simpatičnim vizualima jumbo plakata po hrvatskim gradovima, popularni glumac Slavko Sobin sa svojim udomljenim, mikročipiranim i kastriranim psima Bubom i Marom širi poruku o važnosti doživotnog odgovornog skrbništva za naše četveronožne prijatelje i članove obitelji.

Iako prezaposlen, omiljen Slavko Sobin, poznat i po velikoj ljubavi prema psima, našao je vremena da punim srcem podrži kampanju i ovogodišnju poruku „Odgovornost kroz sva godišnja doba”.

-Udomio sam dva prekrasna psa koja obožavam i ne mogu zamisliti život bez njih. Pas je dugogodišnja odgovornost, prijatelj do kraja, a ne božićni poklon koji traje do ljeta. Uz ljubav, bez koje nema suživota sa životinjama, ta odgovornost pokazuje se udomljavanjem, mikročipiranjem i kastracijom - izjavio je Slavko.

Svojim miljenicama osigurao je sve zakonom predviđene mjere, čak i više od toga. 

Buba i Mara čipirane su, kastrirane, redovito u šetnji, cijepljene i zaštićene od dosadnih buha, a zauzvrat Slavku pružaju beskrajno prijateljstvo. Njihova povezanost dokaz je da uz ljubav uvijek treba ići i odgovornost, čime se vrlo konkretno i učinkovito smanjuje broj napuštenih životinja.

Nažalost, mnogi psi i mačke uđu u topli dom tijekom božićnih blagdana, a onda završavaju svoj život u obitelji prije godišnjih odmora, napušteni i zanemareni. 

Često se događa da, još nekastrirani, na svijet donose potomke koje neodgovorne i bešćutne osobe jednako odbacuju kao i odrasle pse i mačke. Ovaj oblik zlostavljanja životinja događa se i unatoč činjenici da je napuštanje životinja kažnjivo novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna.

Velik broj neželjenih štenaca i mačića završava tragično pa je kastracija nužan dio odgovornog skrbništva. Na tisuće pasa i mačaka trenutačno čeka svoj  dom u kojemu će biti voljeni i doživotno zbrinuti. 

Stoga Slavko i Prijatelji životinja apeliraju da se životinje ne kupuju, već pozivaju sve koji imaju uvjete za dugogodišnju skrb o životinjama da ih udome te tako spase i životinju koja čeka udomljenje i onu koja čeka na to ispražnjeno mjesto u skloništu“.

print