Novosti

VEČERAS U MUZEJU PLANINARSTVA Predstavljanje novog turističkog brenda: Ivanec – Planinarski grad

Ponedjeljak

U ivanečkom Muzeju planinarstva večeras će javnosti (ponedjeljak, 17. lipnja) prvi put biti predstavljen novi turistički brend Ivanca kao Planinarskog grada.

Iako Ivanec od daleke 1898. godine, kada je osnovano Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica (dakle, više od 120 godina) faktički živi kao planinarski grad, ovim službenim brendiranjemIvanec sada posebno ističe ovaj identitet kao nacionalnu posebnost te ga nastoji učiniti tipičnim i prepoznatljivim u hrvatskoj turističkoj ponudi.

Također, sav budući turistički razvitak Ivanca odvijat će se pod brendom Planinarskog grada.

U tom kontekstu su proteklih dana na sve ulaze u grad postavljene nove table dobrodošlice.

U znaku novog brenda je i city light pred Gradskom vijećnicom, a u istom tonu bit će i jedinstveni suveniri koji će svaki posjetitelj ubuduće moći ponijeti iz Ivanca.

Grad Ivanec s vanjskim suradnicima na ovom projektu intenzivno radi već gotovo dvije godine, a u ovim nastojanjima dobio je i snažnu potporu Ministarstva turizma, Hrvatskog planinarskog saveza i Hrvatske gorske službe spašavanja čiji su čelnici – ministar turizma Gari Cappelli, sad već bivši predsjednik HPS-a i bivši ministar turizma Hrvoje Kraljević te dugogodišnji čelnik HGSS-a Vinko Prizmić autori predgovora za knjigu koja prati večerašnju promociju.

Rad na izradi novog brenda usporedo prate i druge aktivnosti – gradnja Muzeja planinarstva u kome se održava niz manifestacija koje su tematski vezane uz planinarstvo (Noć muzeja, planinarske izložbe ipredavanja, školski projekt „Moj grad u muzeju“ itd.). 

Jedna od najvećih bila je i lanjska proslava 120. obljetnice planinarstva u Ivancu, realizirana uz partnersku suradnju s HPD-om Ivančica, koji se redovito odaziva pozivima Grada u realizaciji raznih tematskih manifestacija. 

Dio te partnerske suradnje svakako je i obnova Piramide na Ivančici koja je sufinancirana iz EU sredstava, što je svakako jedan od pionirskih planinarskih pothvata u Hrvatskoj koji je sufinanciraniz EU fondova.

HPD Ivančica uključuje se i u realizaciju večerašnje manifestacije.

Sudjelovanje na njoj najavili su i drugi planinari, predstavnici HGSS-a i speleologa, a među njima i pojedini uglednici i predstavnici Ministarstva turizma RH.

Svečanost predstavljanja novog brenda počinje u 19 sati, a sve sudionike očekuju i neka vrlo ugodna iznenađenja.

Dobro došli!

print