Novosti

POZIV SVIM GRAĐANIMA U utorak, 14. svibnja, u Poduzetničkom inkubatoru Ivanec tribina o održivom gospodarenju otpadom

Srijeda

Pozivaju se građani s cijelog administrativnog područja grada Ivanca da se u utorak, 14. svibnja, odazovu tribini o održivom gospodarenju otpadom.

Tribina će se održati u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora na 2. katu poslovne zgrade u Nazorovoj 6, a počinje u 19 sati.

Riječ je o zadnjoj od ukupno 11 predviđenih tribina koje Grad Ivanec zajedno sa svojim partnerima za sve građane održava u sklopu EU projekta “Provedba programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“.

Prema terminskom planu, deset tribina, kojima su bili obuhvaćeni građani svih 30 mjesnih odbora, održano je prošle godine, a sada slijedi završna, koja je namijenjena građanima s cijelog gradskog administrativnog područja.

Teme o kojima će se primarno govoriti jesu sprečavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje otpada, ponovna uporaba otpada i kompostiranje.

Također, bit će izneseni i podaci o rezultatima primjene Odluke o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

O navedenim temama govorit će vanjska stručna suradnica dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović te predstavnici Grada Ivanca i Ivkoma d.d.

Građani su pozvani da se aktivno uključe u rad skupa, da iznesu svoja dosadašnja pozitivna ili negativna iskustva vezana uz tematiku odlaganja i prikupljanja otpada te da mjerodavnima postave konkretna pitanja.

Ovaj projekt sufinancira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, posredstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Podsjećamo, ukupno prihvatljivi troškovi ovoga projekta iznose 335.462,89, od čega je bespovratnih EU sredstava 285.143,44 kuna, dok ostatak od 50.319,45 kuna osigurava Grad Ivanec.

Povezani dokumenti

print