Novosti

EU PROJEKT Tematski plakati i uređenje izvorišta Žgano vino u povodu 22. 03., Svjetskog dana voda

Petak

U sklopu EU projekta koji Grad Ivanec provodi s partnerima, a kojim su obuhvaćene i  aktivnosti usmjerene na edukaciju i informiranje građana i djece o potrebi čuvanja voda, širom gradskog područja postavljeni su tematski plakati vezani uz obilježavanje 22. ožujka, Svjetskog dana voda.

Plakati namijenjeni djeci postavljeni su na vrtićke i školske ustanove, dok se plakatima koji su izvješeni u svim mjesnim odborima građani podsjećaju na važnost čuvanja izvora pitke vode, njenog racionalnog trošenja i izbjegavanja onečišćenja.

Troškovi tiskanja i distribucije plakata pokriveni su iz projekta koji se financira iz EU Kohezijskog fonda koji je Gradu Ivancu odobren putem Ministarstva zaštite okoliša.

Ivanec je za ovu tematiku posebno senzibiliziran u kontekstu svojih izvora prvorazredne vode na Ivančici.

Stoga će se u nedjelju, 24. ožujka u suradnji Grada Ivanca, građana i Ivkom voda d.o.o. provesti akcija čišćenja i uređenja okoliša izvorišta Žgano vino na Ivančici, u sklopu koje će biti obnovljene i klupe na odmorištu.

Budući da su izvori i voda visoke kvalitete ujedno i zaštitni znak Ivanca i Ivančice, ova akcija odvijat će se u znaku zaštite i čuvanja najvećeg prirodnog ivanečkog blaga.

print