Novosti

1. memorijalni planinarski pohod sjećanja na poginule branitelje grada Ivanca

Ponedjeljak

Dvadesetak članova obitelji poginulih branitelja i branitelja s područja grada Ivanca, planinara i drugih zainteresiranih građana u subotu je, 30. svibnja, sudjelovalo na 1. memorijalnom planinarskom pohodu sjećanja na poginule branitelje grada Ivanca. Pohod je imao i međunarodni karakter, s obzirom na to da su na njemu sudjelovala i dvojica planinara iz Slovenije.

Sudionici pohoda okupili su se ispred spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Ivanca te tu održali kratku komemoraciju. Nazočili su joj i čelnici Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Varaždin, zatim Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Varaždin.

Prije početka pohoda ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić predvodio je molitvu za poginule branitelje te blagoslovio sudionike pohoda koji su potom iz centra Ivanca krenuli dijelom Ivanečke planinarske obilaznice po ruti Ivanec – Ivanečka jezera – Vitešinec – brdo Dubovec (kod kapelice Sveti Duh) – Info punkt Prigorec. Dio sudionika koji dosad još nisu pješačili Ivanečkom planinarskom obilaznicom, tijekom pohoda u svoje su nove Dnevnike IPO-a primili četiri pečata s isto toliko kontrolnih točaka, od ukupno njih osam, koliko ih ima na cijeloj obilaznici. Pohod je bio dužine 5.900 metara, a sudionici su ga u laganom hodu prošli za nešto manje od dva sata, da bi dolaskom na završnu kontrolnu točku na Info punktu u Prigorcu, nastavili druženje uz domjenak.

Organizatori pohoda, Koordinacija braniteljskih udruga grada Ivanca i Planinarski klub Ivanec, izrazili su zadovoljstvo odazivom i provedbom ove manifestacije te poručili da će ona prerasti u tradiciju i održavati se svake godine zadnjeg vikenda u svibnju.

Foto: Marijan Friščić, Dražen Geček, Zdenko Horvat

 

print