Novosti

Prijavite počinitelja koji je na putu prema Kraševskim zvirima istovario krupni otpad

Utorak

Elektronički otpad, plastiku, prozorska krila i drugi otpad – sve to je netko proteklih dana krišom odbacio pokraj puta na potezu od ivanečkog groblja prema Kraševskim zvirima i time pokazao ne samo da ga boli briga za nešto što se zove odgovoran odnos prema okolišu, već i to da iz dosadašnjih brojnih napisa na tu temu, molbi, apela i edukacija nije htio naučiti – baš ništa.

Jer da jest, onda bi valjda znao da nema potrebe sav taj krupni otpad voziti u šumu, izvlačiti ga, istovarivati ga u šikaru i – sramotiti se.

Naime, plastične kantice i kutije mogao je smjestiti u žutu vreću i Ivkom bi ih preuzeo, a da ništa ne bi više trebao platiti no inače. 

Također, monitor od računala i prozorska krila (uz uvjet da stakleni dio odvoji od drvenog) bez problema je mogao odvesti u Ivkom gdje bi sve to bez ijedne kune naplate mogao pohraniti u odgovarajuće spremnike.

Koliko puta smo samo pisali o tome da svi građani sav krupni otpad mogu besplatno predati Ivkomu, kako u radnom vremenu, tako i izvan njega.

Također, svi građani mogu jednom godišnje iskoristiti pogodnost besplatnog odvoza krupnog otpada od strane Ivkoma. I pritom ne treba ništa drugo učiniti nego nazvati na 770 550 i radnici će doći i bez ijedne kune naplate odvesti takav otpad.

Umjesto svega toga, nepoznat netko izvrgnuo se ne samo javnoj osudi ovakvih rabota, već i nečemu mnogo konkretnijem, a to je – novčana kazna. 

Grad Ivanec poziva sve građane koji znaju nešto o ovom slučaju da prijave gradskim službama (može i anonimno na tel. 091 44 04 883), a nakon toga počinitelja očekuje novčana kazna koja je za ovakve postupke propisana u iznosu od 3.000 do 10.000 kuna. 

Inače, Gradu su ovaj slučaj prijavili pojedini građani i sami ogorčeni što je netko istovario otpad upravo na potezu na kojem su u Zelenoj čistki lani uklanjali tuđe smeće.

Grad je za uklanjanje otpada zadužio Ivkom, a trošak njegova odvoza i zbrinjavanja podmirit će - svi građani.

print