Novosti

Ponovno otvoren IKT natječaj, prijave kreću od 21. 11.: Javite se Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove

Petak

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u četvrtak je, 15. studenog, ponovno otvorilo natječaj Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2.

Nakon što je navedeni natječaj krajem kolovoza poništen zbog velikog broja prijava koje nisu uspjele biti podnesene jer je uvjet bio brzina prijave, a ukupna alokacija puno manja od iskazanog interesa poduzetnika, nadležno je Ministarstvo sukladno najavama povećalo ukupnu alokaciju Javnog poziva i objavilo novi način prijave i evaluacije projekata.

Prema novoobjavljenom natječaju, poduzetnici prijave mogu podnositi od 21. studenog od 11:00 sati do 21. prosinca 2018. do 11:00 sati. Sukladno pravilima poziva sve će se projektne prijave evaluirati i u konačnici rangirati prema ostvarenim bodovima nakon zatvaranja poziva i ocjene svih pristiglih prijava.

Ovoga puta poduzetnicima je na raspolaganju ukupno 200.000.000,00 kuna za ulaganja u suvremena informatičko komunikacijska softverska i hardverska rješenja. Minimalni iznos potpore, koji mogu ostvariti iznosi 80.000,00 kuna, a maksimalni iznos seže do 1.000.000,00 kuna.

Intenzitet potpore ovisi o stupnju razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj je poduzetnik registriran.

Cilj Poziva unaprijediti je poslovne procese unutar poduzeća, koji će biti korisnici bespovratnih sredstava te stvoriti preduvjete za povećanje prihoda od prodaje.

U konačnici, navedeno će rezultirati jačanjem tržišne pozicije poduzeća, povećanjem konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a upravo primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije.

Definirani rokovi za prijavu daju poduzetnicima dovoljno vremena da se odluče hoće li aplicirati svoje projektne prijave, također definirani je period dovoljan za izradu kvalitetnih projektnih prijava.

Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove, a  koji unutar Poslovne zone Ivanec d.o.o. posluje kao specijalizirani odjel za EU fondove stoga poziva sve zainteresirane potencijalne prijavitelje da se jave sa svojim projektnim idejama na broj telefona 042/645-483, ma e-mail adresu projektni.ured@ivanec.hr  ili osobno na adresu Trg hrvatskih ivanovaca 10, uz prethodnu najavu, radnim danom od 7-15 sati.

Dodajmo ovome da Projektni ured trenutačno radi na pripremi projekata za prijavu na ovaj natječaj za pet poduzetnika s područja cijele Varaždinske županije.

print