Novosti

U Lukavcu i Margečanu održane javne tribine o održivom gospodarenju otpadom

Četvrtak

I ovoga tjedna je Grad Ivanec s partnerima – Ivkomom d.d., Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. i vanjskim stručnim suradnicima širom terena nastavio s održavanjem edukativnih javnih tribina o održivom gospodarenju otpadom.

U utorak, 13. studenog, tribina je u društvenom domu u Lukavcu održana za mještane Lukavca, Cerja Tužnog i Gačica, dok su se dan kasnije na edukaciji u vatrogasnom domu u Margečanu okupili mještani Margečana, Osečke i Seljanca.

Skup je uvodnim obrazloženjem otvorila gradska savjetnica za komunalno gospodarstvo Marina Hudika, a edukativni dio potom je održala vanjska stručna suradnica dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović.

Na većinu pitanja nazočnih mještana odgovorila je Mirjana Skroza, voditeljica Ivkomova Sektora komunalnih poslova.

Tribinama u pravilu prisustvuju i članovi gradskog Projektnog tima koji se po potrebi uključuju u raspravu, odgovaraju na pitanja i osiguravaju vidljivost ovog projekta koji se većim dijelom financira iz EU sredstava.

Tako je bilo i sinoć, kada su edukaciji Margečanu nazočili i gradski pročelnici Stanko Rožman i Ljiljana Risek te savjetnik za komunalno gospodarstvo Stjepan Vincek.

Također, skupu u Lukavcu nazočio je zamjenik gradonačelnika Branko Putarek, dok se tribini u Margečanu odazvala predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek.

Danas (četvrtak, 15. studeni) je u vatrogasnom domu u Radovanu na rasporedu tribina za stanovnike Radovana, Lovrečana i Škriljevca, dok su sutra na edukativni skup u staroj školi pozvani mještani Stažnjevca.

Obje tribine počinju u 18 sati.

print