Novosti

Uređuju se problematični vodotoci, u planu radovi na ivanečkoj Bistrici i potoku Bitoševlje

Petak

Temeljem već ranijeg obilaska terena od strane predstavnika Grada Ivanca, Ispostave Hrvatskih voda u Varaždinu i Hidroinga, kada su utvrđene potrebe i prioriteti zahvata na pojedinim potocima i kanalima (prvenstveno radi sprečavanja poplavljivanja), na vodotocima ivanečkoga područja izvode se razni vodotehnički radovi.

Dosad su izvedeni zahvati na potoku Mačkovec u Ivancu, saniran je odron na potoku Željeznica, a izvanredno se interveniralo i na problematičnom kanalu u Bedencu.

U kolovozu su počeli radovi na području Salinovca, gdje Hidroing uređuje potok Savicu te još dva kanala.

Iz Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Plitvica – Bednja najavljuju da će se još ove godine raditi na 1.100 metara potoka Bitoševlje i to na dionici koja većim dijelom prolazi kroz područje grada Ivanca.

U planu su i 300.000 kuna vrijedni radovi na uređenju potoka Bistrice, i to uzvodno od Friščićeva mlina u Prigorcu.

Međutim, kako je Bistrica uvrštena u popis područja na kojima vrijede posebni propisi vezani uz zaštitu prirode, u Hrvatskim vodama ističu da je za ovu dionicu najprije potrebno izraditi elaborat procjene utjecaja radova na okoliš, a to znači da će radovi početi tek nakon što elaborat dobije „zeleno svjetlo“ mjerodavnih tijela.

print