Novosti

STROJEVI NA TERENU Počinje gradnja vodovoda Žgano vino – Pahinsko vrijedna 1,8 mil. kuna

Četvrtak

Uređenjem pristupne ceste i dovoženjem cijevi do trase budućeg cjevovoda otvoreni su radovi na ovogodišnjoj kapitalnoj vodoopskrbnoj investiciji – gradnji prve faze novog dobavnog cjevovoda na dionici Žgano vino – vodosprema Pahinsko.

Investitor su Ivkom vode d.o.o., a vrijednost ulaganja u prvoj fazi (radovi, projektna dokumentacija, nadzor) vrijedni su 1,85 milijuna kuna, od čega 80% pokrivaju Hrvatske vode, a ostatak Ivkom vode.

Po riječima tehničkog rukovoditelja Ranka Zbodulje, nakon što se ovoga tjedna obave pripremni radovi, polaganje cjevovoda (cijevi su profila 160 milimetara) na trasi dugoj blizu 2,5 kilometra počet će idućeg tjedna, a trajat će ove i dio sljedeće godine, ovisno o vremenskim prilikama.

Sadašnji dobavni cjevovod, kojim se voda s izvorišta Žgano vino doprema do vodospreme Pahinsko, star je i potpuno dotrajao, sa čestim kvarovima, puknućima i propuštanjem slojeva, zbog čega dolazi do velikih gubitaka vode.

Stoga je, radi osiguranja dovoljnih količina vode u distributivnom sustavu, potrebno izgraditi novi cjevovod.

Predviđenim tehničkim rješenjima omogućit će se ujedno dobava vode za visoku zonu Lepoglave.

Temeljem provedenog postupka javne nabave izvođenje radova povjereno je tvrtki Gradex&Co iz Zaboka.

U drugoj fazi predviđen je nastavak gradnje vodovoda od Pahinskog do Malezove ulice. Ukupna predviđena duljina cjevovoda je oko 3.900 metara, a njegov završetak predviđen je na spoj u Zoni C3 u Ivancu, gdje će se priključiti na razvodnu mrežu i na dobavni pravac prema Preradovićevoj ulici i prema Industrijskoj zoni, s mogućnošću dobave vode prema Jerovcu.

print