Novosti

Članovi Savjeta mladih Grada Ivanca na 1. konferenciji županijskog Savjeta mladih

Utorak

Predsjednica Savjeta mladih Grada Ivanec Maja Ferenec Kuća sa svojim je zamjenikom Tomislavom Severom sudjelovala u radu 1. konferencije županijskog Savjeta mladih koja je na sam Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza, održana u Ludbregu.

Konferencija je, kao primarni cilj, postavila umrežavanje, odnosno osnivanje Mreže savjeta mladih Varaždinske županije koja je zamišljena kao neformalna platforma putem koje bi savjeti mladih na području naše županije mogli lakše i brže razmjenjivati iskustva i poticati se na dobre aktivnosti i suradnju. 

S obzirom na to da na području naše županije, od ukupno 28 gradova i općina, postoji samo 10 osnovanih savjeta mladih, Mrežom će zasad „upravljati“ mali broj savjeta, uz nadu da će ova inicijativa potaknuti i druge jedinice lokalne samouprave na osnivanje savjeta mladih jer su oni itekako poželjni. 

Rad Mreže zamišljen je na način da njome određeno vrijeme predsjeda jedan od savjeta pa je tako za prvo vođenje i upravljanje Mrežom izabran domaćin, Savjet mladih Grada Ludbrega. 

Sjednice Mreže će se, dogovorno, održavati minimalno dvaputgodišnje (svakih 6 mjeseci), a domaćin jedne takve sjednice Grad Ivanec bit će u siječnju 2019. 

Nakon prvog dijela konferencije na kojoj je osnovana Mreža savjeta mladih Varaždinske županije i dogovorena načela njena rada, u nastavku skupa iznijeti su primjeri pojedinih dobrih praksi, a potom su u grupnom radu mladi pokušavali riješiti određene postavljene i definirane probleme.

U Savjetu mladih ističu da se, uz dogovor oko umrežavanja i budućeg rada i suradnje, konferencija pokazala i kao prilika za razmjenu iskustava iz rada savjeta mladih i to ne samo dobrih, već i onih manje dobrih. A svim tim je svrha održavanja konferencije svakako ispunjena.

print