Novosti

Gradu Ivancu 300.000 kn iz Ministarstva regionalnog razvoja za izvedbene projekte Muzeja planinarstva

Ponedjeljak

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Gradu jeodobrilo 300.000 bespovratnih kuna za sufinanciranje izrade izvedbenih projekata 2. faze Muzeja planinarstva Ivanec. 

Riječ je o potpori odobrenoj u sklopu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ova, razmjerno visoka financijska potpora će, uz proračunska sredstva, omogućiti Gradu Ivancu izradu svih izvedbenih projekata (arhitektonski projekt, projekt interijera, projekt okoliša) planiranih za drugu fazu gradnje i uređenja muzeja.

Ona podrazumijeva izradu projekata koji se odnose na sheme i odabir završnih obrada, na dizajn opreme i muzejski postavprema muzeološkoj koncepciji te izradu projekta uređenja okoliša i dizajna kompletnog eksterijera (stubišta, rampe, opločenja, rasvjete, hortikulture itd.).

Temeljem provedene javne nabave izrada izvedbenih projekata povjerena je Arhitektonskom studiju Nexar d.d. iz Ivanca, a ukupna vrijednost nabave je 498.750 kuna. 

Od toga će se 300.000 kuna financirati iz dobivenih potpornih sredstava resornog ministarstva, a ostalo iz sredstava proračuna Grada Ivanca.

print