Novosti

Ministar P. Štromar uručio ravnateljici L. Kozina Odluku o energetskoj obnovi Srednje škole Ivanec

Četvrtak

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja danas je resorni ministar Predrag Štromar uručio osam odluka o financiranju projekata energetske obnove javnih zgrada u Varaždinskoj županiji ukupne vrijednosti 39.319.175,74 kuna, od čega su 20.000.379,58 kuna bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.).

Među potpisnicima je bila i ravnateljica Srednje škole Ivanec mr. sc. Lidija Kozina, koja je potpisala ugovor o energetskoj obnovi školske zgrade vrijedan ukupno 8,26 milijuna kuna, od čega je bespovratnih 4,5 milijuna kuna, dok će ostatak osigurati osnivač, Varaždinska županija.

Sredstva su namijenjena energetskoj obnovi školske zgrade i to: kotlovnice, stolarije, kopelit stakla na objektu školske sportske dvorane, kompletne rasvjete u dvorani kao i za dogradnju postojeće Sunčane elektrane na krovu škole.

Energetskom obnovom škola će realizirati uštede na energentima od gotovo 60%.

U Varaždinskoj županiji odluke o financiranju energetske obnove uručene su i predstavnicima Opće bolnice Varaždin (zgrada poliklinike i zgrada psihijatrije), Varaždinske županije (Vodotoranj) te osnovnih škola u Cvetlinu, Donjoj Voći, Lovrečanu i Nedeljancu.

print