Novosti

U gradskom parku Ivanec u subotu, 10. veljače manifestacija Ptičeki se ženiju

Petak

Udruga udomitelja Nada poziva sve roditelje, bake i djedove da svoje mališane i mlađu djecu u subotu, 10. veljače, dovedu na ptičju svadbu koja će u velikom gradskom parku u Ivancu početi u 15 sati.

Kao što je poznato, njome se održava stara pučka predaja o ptičjim svatovima koji su nakon urnebesne slavljeničke noći rano ujutro običavali dječici na grančicama ostavljati sitne darove.

Siromašna dječica su u potrazi za slatkišem u voćnjaku znala i ozepsti pa otud i nazive – zebice.

- Iako je ova inicijativa krenula od Nade, danas je to omiljena zajednička manifestacija svih građana Ivanca. U pripremu su uključene brojne ustanove i institucije, ali i poduzeća, obrtnici i građani. Veliki broj ih daje svoj doprinos kroz volontiranje, donacijom svojih proizvoda i usluga ili direktnim uplatama na račun udruge. Tako su se  u organizaciju uključili i Osnovna i Srednja škola te Odgojni dom Ivanec, Caritasov dom, Dječji vrtić Ivančice, a redovitom novčanom potporom i ove joj se godine pridružuje Grad Ivanec – ističe predsjednica Mladenka Ravenski.

A stručna suradnica Katarina Maček Stjepanović poručuje da i ove godine u prigodno ukrašenom parku posjetitelje očekuje besplatna hrana i piće te domaći kolači.

Dakako, ptičice će i ove godine za svako dijete ostaviti poklon iznenađenja.

Za građane će biti organizirana tombola s brojnim vrijednim nagradama koje su osigurali sponzori i donatori.

Održavanje manifestacije novčano podupire Grad Ivanec.

print