Novosti

U petak, 9. veljače, 9. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Utorak

Za petak, 9. veljače, sazvana je 9. sjednica Gradskog vijeća Ivanec. Uz Aktualni sat, na dnevnom redu je samo jedna točka – Izmjene i dopune Statuta Grada Ivanca.

Naime, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi  propisana je obveza da svi gradovi, županije i općine u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ovoga zakona usklade svoje statute i druge opće akte s odredbama zakona. Budući da je Zakon na snagu stupio 13. prosinca 2017., propisani rok mora ispoštovati  i Grad Ivanec.

Ovim aktom rješava se više pitanja, a najvažnija među njima su ona koja reguliraju rok za dostavu zaprimljenog prijedloga za raspisivanje referenduma, trajanje mandata članova predstavničkog tijela u skladu s odredbama Zakona o lokalnim izborima te pojedina prava članova predstavničkog tijela.

Nadalje, tu su i odredbe koje propisuju način i rokove raspisivanja referenduma za opoziv gradonačelnika i njegovih zamjenika, zatim, ovlasti gradonačelnika u raspolaganju imovinom, kao i odredbe koje reguliraju objavu odluke o imenovanju i razrješenju predstavnika JLS-a u tijelima pravnih osoba.

Među važnijim odredbama su i odredbe koje propisuju raspuštanje mjesnog odbora i ovlasti gradonačelnika u predlaganju donošenja proračuna i odluke o privremenom financiranju.

Sjednica počinje u 18.30 sati.

print