Novosti

Počeli radovi na pripremi terena za igralište u sklopu budućeg Rekreacijskog centra Lančić

Četvrtak

Zemljanim radovima koji obuhvaćaju poravnanje i uređenje površina te pripremu terena za sportsko igralište, na Matišićevom bajeru otvoreni su radovi na uređenju i izgradnji Rekreacijskog centra Lančić.

Investitor je Grad Ivanec, a radovi se trenutačno izvode na površini od oko 3.000 četvornih metara, na kojemu će se graditi veliko sportsko igralište površine 22x44 metara.

Prema idejnom rješenju, Rekreacijski centar Lančić uredit će se na površini od ukupno 16.200 četvornih metara. Raspolagat će asfaltiranim igralištem za mali nogomet i košarku, zatim, velikim travnatim igralištem za seoske igre, a bit će izgrađena i nadstrešnica sa sanitarnim čvorom.

- Oko bajera će biti uređene šetnice te prostor za bicikliranje, rolanje i ribolov, dječje igralište za odbojku na pijesku kao i prostor za odmor i roštiljanje. U planu je i postavljanje natkrivene splavi, na kojoj bi se održavali razni sadržaji – izvijestio je gradonačelnik M. Batinić.

Imovinsko-pravni odnosi na obuhvatu RC-a su riješeni, a Grad Ivanec je u konzultacijama sa Sportskim ribolovnim društvom u vezi logističke pomoći oko izmuljivanja Matišićevog bajera.

- Ukoliko bude mogućnosti, to će se odraditi 2018. u suradnji s Hrvatskim vodama koje  raspolažu odgovarajućom mehanizacijom. Iduće godine prići će se izradi glavnog projekta za izgradnju Rekreacijskog centra, a sama izgradnja krenula bi 2019. Sve aktivnosti koje bi sami mogli odraditi Mjesni odbor i DŠR Lančić – Knapić Grad će pratiti nabavkom materijala – poručio je Batinić koji je, u pratnji suradnika i predstavnika medija, radilište obišao u četvrtak, 7. prosinca.

print