Novosti

HAMAG BICRO: Poslovna zona Ivanec uvrštena u pilot projekt vrijedan 7 milijuna kuna

Petak

Gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o., u čijem sklopu djeluje i Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove, odabrana je za sudjelovanje u projektu Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem HAMAG-BICRO-a (Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, investicije i inovacije), „teškom“ više od 7 milijuna kuna.

Rezultati natječaja objavljeni su proteklih dana, a iz njih je vidljivo da je na listi poduzetničkih potpornih institucija rangiranih prema kriteriju izvrsnosti Poslovna zona Ivanec d.o.o. zauzela visoko peto mjesto, s ostvarena 43 boda.

Na natječaj je bilo prijavljeno 66 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske.

Radi se o pilot projektu čiji je krajnji cilj jačanje ponude profesionalnih usluga prvenstveno za mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj, putem umreženih poduzetničkih potpornih institucija. Riječ je, dakle, o nacionalnom projektu kojim se želi pozitivno utjecati na povećanje konkurentnosti ekonomije kroz razvoj potpornih institucija, a koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja.  

Poslovna zona Ivanec d.o.o. ovaj će projekt iskoristiti prvenstveno za osnaživanje vlastitih potencijala, odnosno za bolju informiranost i partnerstvo s drugim PPI-jevima u mreži te ga usmjeriti u stvaranje nekog oblika poduzetničkog inkubatora.

- Nakon završetka pilot faze, najuspješniji PPI-i bit će pozvani da sudjeluju u nastavku programa koji će, kao jedan od najvažnijih ciljeva, imati razvoj kriterija vrednovanja i certifikacije kvalitete usluga. Poslovnoj zoni Ivanec u interesu je da aktivno sudjeluje na svim provedbenim razinama ovoga projekta, a naročito kao partner u kreiranju i donošenju planskih dokumenata – izjavila je direktorica Poslovne zone Ivanec mr. sc. Lana Labaš.

Sudionicima u projektu HAMAG BICRO pokriva troškove putovanja na stručne edukacije za zaposlene u PPI-jevima, troškove razvoja pilot usluga, dovođenja stručnjaka, organizacije događanja, promocije usluge i sl.

print