Novosti

Ministarstvo hrvatskih branitelja – natječaj za dodjelu stipendija za šk. i ak. 2017./2018. godinu

Četvrtak

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za školsku, odnosno akademsku godinu 2017./2018.

  1. Mjesečni iznos stipendije tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200,00 kuna.
  2. Mjesečni iznos stipendije za studente iznosi 500,00 kuna.
  3. Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija biti će odobrene u iznosu od 6.000,00 kuna.
  4. Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj, odnosno akademskoj godini 2017./2018.

Detaljne upute o uvjetima natječaja, o tome tko se može prijaviti, popis potrebne dokumentacije i obrasci koje je potrebno ispuniti dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/ te u Područnim jedinicama i Centrima za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja.

Prijave na Natječaj podnose se zaključno do 22. prosinca 2017. godine.

Pozivamo sve zainteresirane da se za pomoć obrate Projektnom uredu Grada Ivanca, na broj telefona 042/645-484, mail adresu [email protected] ili osobno na adresu Trg hrvatskih ivanovaca 10, uz prethodnu najavu, radnim danom od 7-15 sati.

print