Novosti

Sastanak Projektnog ureda s poduzetnicima koji su ostvarili bespovratna sredstva iz EU fondova

Četvrtak

U Gradskoj vijećnici Ivanec u srijedu je, 11. listopada, održan radni sastanak zaposlenika Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove s poduzetnicima koji su na natječajima E – impuls i Kompetentnost i razvoj MSP-a ostvarili bespovratna sredstva po projektnim prijedlozima koje je za njih besplatno izradio i aplicirao Projektni ured.

Radionicu je organizirala Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno s Projektnim uredom, a u suradnji s Gradom Ivancem.

Tema sastanka bila je provedba projekata financiranih iz EU fondova, a cilj je bio upoznati poduzetnike kojima su odobrena bespovratna sredstva s obvezama sukladno potpisanim ugovorima o provedbi projekata.

Certificirani voditelji EU projekata su kroz prezentaciju i raspravu o svim eventualnim nedoumicama i nejasnoćama  informirali desetak poduzetnika.

Detaljno su im objašnjeni postupci javne nabave, načini podnošenja izvješća i zahtjeva za nadoknadom sredstava posredničkom tijelu, ali i ostale obveze koje kao korisnici bespovratnih sredstava imaju.

Posjetimo, uspješnom suradnjom poduzetnika i Projektnog ureda Grada Ivanca kroz navedene natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta odobreno je ivanečkim poduzetnicima jedanaest projekata, a njihov bespovratni udio iznosi 3.667.725,99 kuna.

U provedbu projekta odlučilo je krenuti osam ivanečkih poduzetnika koji će zajedno u ivanečko gospodarstvo povući 2.864.283,09 kuna bespovratnog europskog novca.

Na uspješnim rezultatima prijavljenih projekata poduzetnicima i Projektnom uredu čestitali su dogradonačelnici Grada Ivanca Lidija Kozina i Branko Putarek te pozvali poduzetnike na daljnju suradnju s Uredom, kako bi svi zajedno stvorili još bolje preduvjete za razvoj i lakše poslovanje poduzetnika na području grada Ivanca.

print