Novosti

Projektni ured i HPD Ivančica: Za obnovu Piramide 77.000 kn iz EU fondova!

Utorak

Među dobrim vijestima o novčanim potporama koje su ivanečke tvrtke ostvarile uz potporu Projektnog ureda za EU fondove Grada Ivanca, posebno veseli i vijest o tomu da je posredstvom Ureda novčanu potporu iz EU fondova od gotovo 77.000 kuna ostvario i HPD Ivančica Ivanec.

Cjelokupni iznos potpore bit će usmjeren u obnovu Piramide na vrhu Ivančice. Tako će, zahvaljujući EU novcu, ovaj objekt biti temeljito obnovljen i to prvi put otkako je izgrađen prije 90 godina.

Projektni ured i HPD Ivančica ovaj su projekt kandidirali još u listopadu prošle godine na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Radi se o natječaju (operacija 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“) koji je bio otvoren u sklopu Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 78.208,13 kuna, od čega će se gotovo cijeli iznos (76.958,13 kuna) financirati bespovratnim sredstvima. Odobren iznos predviđen je za građevinske i obrtničke radove na obnovi desetak metara visokog vidikovca. Izvest će se opsežni radovi na kompletnoj sanaciji temelja i cijele metalne konstrukcije.

Radovi počinju odmah nakon rješavanja propisane administrativne procedure, a trebali bi završiti do lipnja 2018.

Novčana potpora s velikim je zadovoljstvom dočekana u HPD-u Ivančica:
- Među rijetkim smo planinarskim društvima u Hrvatskoj koja su uspjela privući europska sredstva za realizaciju svojih projekata. S obzirom na to da smo dosad sve radove na planinarskim objektima obavljali dobrovoljnim radom i vlastitim snagama, jako nas veseli što nam je ovaj projekt prošao i što ćemo izvođenje radova na obnovi Piramide moći povjeriti tvrtki ili obrtu koji će stručno izvesti građevinsku sanaciju objekta i antikorozivnu zaštitu – izjavio je predsjednik HPD-a Ivančica Borislav Kušen te poručio da planinari, ohrabreni ovim uspjehom, već razmišljaju o daljnjem koraku, a to je kandidiranje projekta proširenja planinarskog doma na Ivančici.

 

print