Novosti

Sramota: Tko je iščupao cvijeće iz žardinjera i pobacao ga u potok?

Petak

U noći od utorka na srijedu stradala je jedna cvjetna žardinjera na mostu u Rajterovoj ulici kod Muzeja planinarstva, a u noći od srijede na četvrtak i druga.

Netko (kakvim ga imenom nazvati?) je cvijeće u punom cvatu, koje je svojom bujnošću i raskošnim bojama bilo najljepši hortikulturni ukras ovog kutka Ivanca, iz čiste obijesti ili zlobe iščupao i bacio ga u potok Bistricu.

Cvijeće je u proteklom razdoblju preživjelo sve prirodne nepogode – i tuču i vjetar i vrućine. Na žalost, ne i ovakav vandalizam.

Posude s cvijećem postavljene su u akciji Turističke zajednice grada Ivanca, koja cvijećem svake godine ukrašava turističke lokalitete, ali i mostove uz Bistricu.

Kao i na drugim mjestima, i ovdje su cvijeće održavali, njegovali ga i redovito zalijevali građani, uglavnom prvi susjedi. Stoga i ne čudi da ih je ovakav čin uvelike ogorčio i revoltirao, a nekima od njih je pogled na cvijeće u potoku i prazne žardinjere izmamio suze na oči.

Na ovakvo divljaštvo reagiralo je i vodstvo Turističke zajednice grada Ivanca koje je u svom priopćenju osudilo ovaj čin te se upitalo kolika je doza obijesti i zloće potrebna za takvo što.

- Smatramo da je krajnje vrijeme za poduzimanje odlučnijih koraka kako bi se kaznilo i spriječilo iživljavanje pojedinaca na turističkoj infrastrukturi koja se u nas na različite načine redovito i sustavno oštećuje i devastira – poručio je voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš koji je i sam uvelike ogorčen uništavanjem cvijeća.

Turistička zajednica moli sve koji imaju bilo kakve informacije o uništavanju žardinjera da se jave na tel. 098 395 027 ili e-mail info@ivanec-turizam.hr

print