Novosti

Promidžba: HTV snimao priloge za reportaže o ivanečkim mlinovima

Četvrtak

Ekipa HTV-a jučer je na više lokacija u Ivancu snimala priloge za reportaže o ivanečkim mlinovima i interpretacijskim pločama postavljenim na lokacije nekadašnjih melina.

Po riječima voditelja Turističke zajednice grada Ivanca Borisa Jagetića Daraboša, završno snimanje bilo je kod Friščićevog mlina koji, kao jedini obnovljeni mlin, danas funkcionira kao lokalna turistička atrakcija.

Ekipa je snimala i priče vezane uz postavljene interpretacijske ploče na lokacije nekadašnjih 20 mlinova. Taj je projekt u daljnjoj fazi razvitka, točnije, trenutačno se radi na realizaciji projekta tematske edukativne šetnice Ivanečki mlinarski put, o čemu ćemo uskoro i detaljnije izvijestiti.  

Kod postavljenih ploča redovito zastaju posjetitelji, planinari i izletnici na putu prema Ivančici te doznaju brojne zanimljive pojedinosti o ivanečkoj mlinarskoj povijesti. Snimljeni su i prilozi vezani uz knjigu o mlinovima koja tematski prati projekt postavljanja interpretacijskih ploča.

Snimljeni materijali bit će sastavni dio više emisija koje će se na državnoj televiziji emitirati u predstojećem razdoblju, a koje će pridonijeti širem informiranju o ovome projektu, kao i popularizaciji i turističkoj promidžbi Ivanca i Ivančice.

print