Novosti

GDCK Ivanec provodi treću fazu projekta Humanitarni paketi za središnju Hrvatsku

Petak

Prostorije Gradskog društva Crvenog križa Ivanec ovih su dana zatrpane higijenskim i prehrambenim paketima, a marljivi djelatnici i volonteri imaju pune ruke posla. Razlog  je provedba treće faze projekta ''Humanitarni paket za središnju Hrvatsku'' kojeg je  Hrvatskom Crvenom križu i 28 lokalnih društava u rujnu prošle godine odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je financiran iz Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014. – 2020., Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD).

Paketi higijene i prehrane namijenjeni su siromašnima i onima koji žive u riziku od siromaštva. Treća podjela pod ingerencijom ivanečkog Crvenog križa obuhvaća 614 korisnika od kojih je 165 s područja grada Ivanca. Preostali paketi podijeljeni su na području Lepoglave, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca  i Bednje.

Vrijednost podijeljenih potrepština u trećoj fazi iznosi  84.077,02 kn.

Uspješnu provedbu ovog hvalevrijednog projekta omogućili su i olakšali revni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s ivanečkog područja, a to su - DVD Ivanec, DVD Bedenec, DVD Margečan, DVD Salinovec, DVD Radovan i DVD Gačice. Vrijedni momci  pobrinuli su se da svi paketi stignu na adrese korisnika kojima je svako pomoć itekako važna.

U operativnu pomoć ivanečkom Crvenom križu uključio se i Odgojni dom Pahinsko Ivanec te ostali DVD – ovi na čijem se području projekt provodio.

print