Novosti

Ovoga vikenda „Margetje u Margečanu“, najveća godišnja kulturno - zabavna manifestacija margečanskog kraja

Utorak

Udruga građana Margareta i ove godine organizira najveću godišnju kulturno - zabavnu manifestaciju istočnog gradskog područja - „Margetje u Margečanu – tak se negda delalo“. Bogat višednevni program započinje 13. srpnja u 11 sati svečanim misnim slavljem u čast nebeske zaštitnice župe, sv. Margarete. Izložbeni štandovi udruga, OPG-ova, učeničkih zadruga i ove će godine krasiti Margečan, a prva slavljenička večer rezervirana je za glumačke družine i bogat glazbeni program.  

Za veselu atmosferu na Margetju ove je godine zadužen velik broj domaćih glazbenih sastava, među kojim se ističu Kumovi, Misterij, Faringaši, Bonus bend, Darusa Despota i Skandal bend.

U sklopu Margretja održava se i tradicionalan sportski dio manifestacije. Naime, nogometna utakmica seniorske momčadi NK Mladost Margečan na programu je u subotu, 15. srpnja, u 17:30 sati na nogometnom igralištu NK Mladost.

Subotnja večer predviđena je za posebnu gastro ponudu margečanskog kraja. U 20 sati pod šatorom posjetitelje očekuje kušanje i izbor najbolje zljevke.

Nedjeljno popodne rezervirano je za sajam starih zanata uz vodenicu - etno selo na Črnoj ribi, šetnja s konjima, drveni vrtuljak, viteški tabor, zanati, pralje u Bednji, a pod šatorom na središnjoj pozornici će domaćini i gosti imati priliku uživati u bogatom kulturno umjetničkom programu.

Margetje u Margečanu tradicionalno okuplja velik broj posjetitelja šireg ivanečkog kraja, a u cilju daljnjeg poticanja rada iznimno aktivne Udruge Margareta i intenziviranja društvenog i kulturnog života margečanskog i radovanskog kraja, održavanje Margetja i poticanje očuvanja starih obrta i vještina novčano pomaže Grad Ivanec.

Povezani dokumenti

print