Novosti

Uz županijsku cestu Ivanec – Jerovec počeli pripremni radovi za gradnju javne rasvjete

Četvrtak

Na dionici županijske ceste Ivanec – Jerovec počeli su pripremni radovi za gradnju javne rasvjete.

Investitor je Grad Ivanec, a ulaganje je vrijedno 224.500 kuna i financira se iz gradskog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Trenutačno se obavljaju zemljani radovi, odnosno iskopi za potrebe postavljanja podzemnog kabla. Javna rasvjeta izgradit će se na dionici dugoj 650 metara, od odvojka Nazorove ulice u Ivancu do mosta preko rijeke Bednje u Jerovcu.

Postavit će se kandelaberska rasvjeta visine 8 metara, s LED rasvjetnim tijelima.

Temeljem provedenog natječajnog postupka, radove obavlja tvrtka Elektro Golub iz Horvatskog.

Ovi radovi, koji su u ingerenciji Grada Ivanca, obavljat će se usporedo i koordinirano s radovima na prvoj fazi proširenja županijske ceste Ivanec – Jerovec, čiji je investitor Županijska uprava za ceste.

U skladu s dogovorom Grada i ŽUC-a, ti radovi kreću idućeg tjedna, a u njihovu sklopu izvest će se rigol i nogostup sa zapadne strane ceste (do mosta preko Bednje), dok će se u nastavku s istočne strane izvršiti proširenje ceste s potpornim zidom i nogostupom.

- Ukupna duljina zahvata bit će 650 metara, a vrijednost ovih radova je 600.000 kuna, s time da će Grad Ivanec, kao i u svim dosadašnjim zajedničkim projektima sa ŽUC-om, ovu investiciju sufinancirati s 25 posto sredstava – ističe gradonačelnik Milorad Batinić.

U drugoj fazi, koja se planira naredne godine, izvest će se pješačko - biciklistička staza s istočne strane prometnice, čime će se na ovoj frekventnoj cesti u velikoj mjeri podići stupanj sigurnosti svih sudionika u prometu.

print