Novosti

Projektni ured: Uspješna prezentacija o EU potporama za mala poljoprivredna gospodarstva

Petak

U četvrtak, 16. veljače, u ivanečkoj Gradskoj vijećnici održana je informativna prezentacija natječaja za provedbu podmjere 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava iz EU fonda za ruralni razvoj. Prezentaciji se odazvalo petnaestak poljoprivrednika i vlasnika OPG-ova s cijelog područja Varaždinske županije – iz Varaždina, Novog Marofa, Lepoglave, Donje Voće, Maruševca i Ivanca – koji su od certificiranih voditelja EU projekata zaposlenih u Projektnom ureda Grada Ivanca za EU fondove, dobili detaljne informacije o uvjetima ovog trenutno otvorenog natječaja, prihvatljivim prijaviteljima, aktivnostima, kriterijima te dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz prijavu.

Natječaj za potporu malih poljoprivrednih gospodarstava objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a mala poljoprivredna gospodarstva mogu ostvariti potporu u iznosu od 15.000 eura.

Kroz dvosatnu interaktivnu prezentaciju i raspravu zainteresirani poljoprivrednici raspitivali su se i informirali o raznim mogućnostima za bespovratna sredstva koje im se nude iz nacionalnih i europskih izvora financiranja. Održana radionica polučila je velik uspjeh te je sudionicima dala osnovna znanja i informacije o regulativi, uvjetima i načinima prijave za dobivanje bespovratnih sredstava.

Organiziranje besplatnih informativnih radionica o otvorenim natječajima i javnim pozivima redovita je praksa Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove. Radionice se organiziraju u suradnji s Poslovnom zonom d.o.o. i Gradom Ivancem.

Prijave na navedeni natječaj mogu se podnositi od 27. veljače do 27. ožujka 2017. Projektni ured Grada Ivanca za EU  fondove poziva sve zainteresirane da kontaktiraju zaposlenike Ureda kako bi se na vrijeme informirali i kako ne bi propustili priliku za dobivanjem bespovratnih sredstava.

print