Novosti

Građani, Odsjeku za komunalno gospodarstvo prijavite osobe koje stvaraju nered kod kontejnera

Četvrtak

Grad Ivanec poziva sve građane da Odsjeku za komunalno gospodarstvo Grada Ivanca – tel. 492-864, mob. 091 44 04 895 – prijave sve pojedince za koje uoče da stvaraju nered kod kontejnera pod pergolama. Primijećeno je, naime, da pojedinci u prtljažnicima osobnih automobila na pojedina mjesta (najviše kod pergole u Arnoldovoj ulici) dovoze najrazličitije smeće i otpad (biootpad, stare cipele, konzerve, sanduke s bocama, kartonske kutije i sl.) te ga odlažu u kontejnere u kojima mu nije mjesto ili ga naprosto iskrcaju i ostavljaju pored kontejnera.

Uočeni nered je strašan i s pravom iritira sve građane i prolaznike, a naročito stanare okolnih zgrada koji većinom uredno sortiraju otpad i propisno ga odlažu u odgovarajuće kontejnere za reciklažni, odnosno, komunalni otpad.

Međutim, kako spomenuti neodgovorni pojedinci miješaju otpad, uključujući čak i to da kućno smeće odlažu među reciklažno, Ivkomove komunalne službe (čiji djelatnici ne mogu otvarati i provjeravati sadržaj svake vreće) kod odvoza su prisiljene takav pomiješani otpad – u kojemu ima sve i svašta - odvesti ravno na smetlište u Jerovec.

Time, na žalost, u vodu pada trud svih onih građana koji odvajaju otpad i trude se ekološki ponašati.

Zbog svega navedenog, Grad poziva sve građane da prijave neodgovorne osobe koje uoče da rade nered ili da zapišu registraciju automobila i te podatke telefonom, mailom ili SMS-om, ili preko web kontakta na web stranici Grada Ivanca dostave gradskim službama.

Ogorčeni su i u Ivkomu, gdje kažu da zbog takvih građana neopravdano dobivaju dvostruku kritiku, kako zbog nereda pod pergolama za koji građani krive Ivkom, tako i zbog činjenice da ono što bi morao biti čisti reciklažni otpad, a nije, jer je „zagađen“ drugim smećem, u nekim slučajevima moraju odvesti zajedno s običnim kućnim smećem.

Problem je također i taj što pojedinci silom nastoje otvoriti kontejnere, a posebna je priča s „razvlačenjem“ tekstila kod kontejnere za prikupljanje tekstilne robe.

print