Novosti

Počela je rekonstrukcija kinodvorane u Ivancu – prve projekcije u 3D tehnici krajem ove godine

Četvrtak

Počeli su radovi na rekonstrukciji kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ u Ivancu.

Demontirana su i iz dvorane izbačena stara sjedala, a trenutačno je u tijeku skidanje zidnih oplata, nakon čega će uslijediti i odstranjivanje parketa, a potom i gradnja čvrste betonske podloge za postavljanje sjedala i trodijelnih tribina.

Dvorana će biti rekonstruirana na način da se građevinski prilagodi za potrebe 3D projekcija i pretvori u moderan i udoban multifunkcionalni prostor za održavanje raznih kulturno-umjetničkih i zabavnih manifestacija.

Buduća dvorana imat će nešto više od 160 mjesta, a u njoj će se sjediti na udobnim foteljama čiju nabavu s 200.000 kuna financira Ministarstvo kulture.

Digitalna oprema već je nabavljena i to iz 300.000 kuna bespovratnih sredstava koje je Učilištu dodijelilo Ministarstva kulture, a dio je osiguralo i Učilište iz kreditnih sredstava.

U novu dvoranu više se neće ulaziti kroz hol, već s istočne strane (od kioska), dok će se zapadne strane bit izvedeni protupožarni izlazi.

Sadašnja bina će se građevinski proširiti za još nekoliko metara. U ovoj fazi radovi su ukupno vrijedni 2,6 milijuna kuna.

Na provedenom natječaju izvođenje radova povjereno je Graditeljskom poduzeću Mipcro iz Ivanca.

Svi radovi trebaju završiti do kraja studenog, a bude li sve teklo po planu, ravnatelj Mario Kramar svečano otvaranje nove dvorane i prve projekcije najavljuje potkraj ove godine. Glavninu ove velike investicije financira Grad Ivanec u sklopu strateških ulaganja u modernizaciju društvene infrastrukture radi poboljšanja kvalitete kulturnog života građana.

print