Novosti

Vokalnom ansamblu Sakcinski srebro na 10. međunarodnom natjecanju zborova u Zadru!

Ponedjeljak

Na jubilarnom 10. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova koje je od 19. do 22. svibnja održano u Zadru, Vokalni ansambl Sakcinski osvojio je srebro (Srebrni križić opatice Čike) u kategoriji ženskih zborova te Povelju Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

S obzirom na to da je Sakcinski ove nagrade osvojio konkurenciji zborova među kojima su bile i oni iz Stockholma, Göteborga i Varšave, ne čudi da su djevojke sa svojom voditeljicom Nadom Peček ovaj uspjeh doživjele vrlo emotivno. A srebro u Zadru samo je još jedna potvrda činjenice da Sakcinski i na međunarodnoj razini potvrđuje svoju izvanstandardnu kvalitetu, što će se nedvojbeno u predstojećem razdoblju potvrditi i nastupom izvan granica Hrvatske.

U konkurenciji vrlo jakih mješovitih zborova iz Švedske, Latvije, Estonije, Poljske, Slovenije i Hrvatske ogledali su se i članovi KUD-a Rudolf Rajter iz Ivanca, koji je vodila prof. Jelena Gotal.
- Konkurencija je bila brutalna! Nastupili su zborovi svjetske klase, a i prvih pet mjesta odnijeli su isključivo strani zborovi. Za nas je ovo bila prilika čuti svjetsku kvalitetu i ponosni smo što smo mogli nastupiti na jednom ovakvom natjecanju – izjavio je Stanko.

O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu Jasenka Ostojić, predsjednica (Hrvatska) te članovi Tomislav Fačini (Hrvatska), Marko Vatovec (Slovenija), Zapro Zaprov (Makedonija) i Marta Kierska-Witczak (Poljska).

print