Novosti

Božićnim koncertom ivanečki KUD-ovi oduševili brojnu publiku

Ponedjeljak

Sjajnim Božićnim koncertom koji je u nedjelju, 27. prosinca, u srednjoškolskoj sportskoj dvorani pratilo više od 1.000 posjetitelja, ivanečka kulturno – umjetnička društva i djeca svojim su brojnim posjetiteljima uljepšali atmosferu božićnih dana. Brojne čestitke i oduševljenje gledatelja programom i izvođačima ujedno je bila najbolja potvrda odluke da društva koja „nose“ ivanečki kulturni život ponovno ujedine snage i na zajedničkom božićnom koncertu građanima pokažu svu raskoš i profesionalnost svoga stvaralaštva.

Oduševili su, doslovce, svi izvođači: Vokalni ansambl Sakcinski (pobjednik ovogodišnje županijske i državne smotre malih vokalnih sastava) i Pjevački zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Ivanec, oba pod vodstvom glazbene pedagoginje Nade Peček, KUD „Rudolf Rajter“ kojim je ravnala prof. Jelena Gotal, Tamburaški orkestar KUD-a Itas pod ravnanjem Petra Heheta i sa solistom Stjepanom Sankovićem te Vokalni sastav Kaliope koji vodi Ela Canjuga.

Plesni par Ivana Matić i Mateo Mudri binom su plovili u veličanstvenoj izvedbi bečkog i engleskog valcera. Dječji doživljaj Božića svojim su Plesom anđela dočarali mališani Dječjeg vrtića Ivančice, dok je pučki doživljaj Božića prikazao KUD Salinovec (pobjednik ovogodišnje županijske smotre i državni viceprvak te pobjednik folklorne smotre u njemačkom Filderstadtu) pod koreografskom palicom Tihomira Kukulića. U suradnji sa svima njima, koncert je organizirao Grad Ivanec, a izvođači su pokazali da se Ivanec doista ima čime podičiti.

Koncert je završio zajedničkom izvedbom Tihe noći i Narodi nam se te Radetzky maršem. Svi sudionici koncerta potom su se neformalno nastavili družiti u predvorju Srednje škole Ivanec gdje im se, oduševljen koncertom i visokom kvalitativnom i umjetničkom razinom programa, obratio gradonačelnik Milorad Batinić te im uputio čestitke.

print