Novosti

Slavlje u povodu otvaranja objekta energetski obnovljene stare škole u Stažnjevcu

Ponedjeljak

S fasadom u narančasto – smeđim bojama jeseni, s novim krovom i stolarijom, s uvedenim plinskim grijanjem i s ugodno zagrijanim i uređenim unutarnjim prostorima te s velikim brojem mještana koji su došli na prigodnu svečanost otvaranja – takva je u nedjelju, 29. studenog, sve goste dočekala energetski obnovljena stara škola u Stažnjevcu.

Donedavno trošan objekt sa svim onim boljkama koje prate zdanja stara više od stotinu godina, za mnoge je sada gotovo neprepoznatljiv i slobodno se može reći da su njegovim uređenjem Stažnjevčani dobili prostore koji će im za dobre stvari služiti još mnogo godina.

Rezultat je to radova na energetskoj obnovi objekta koju su, odazivajući se apelu Vijeća Mjesnog odbora Stažnjevca, inicirali i realizirali Grad Ivanec i Ministarstvo gospodarstva te u formiranje prikladnog prostora za društveni život ovoga mjesta uložili blizu 400.000 kuna.

Novouređeni objekt na početku je blagoslovio margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac te domaćinima poklonio sliku Bogorodice. Svečanost je nastavljena pozdravnim riječima Nikole Sedlara te predsjednika Vijeća MO-a Zvonka Sedlara koji je kratko podsjetio na sve učinjeno te uputio zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta – nadzoru,  izvođačima radova, mještanima i mještankama koji su uložili puno truda, rada i vlastitog slobodnog vremena u radne akcije, kako bi obnova njihove škole završila što prije.

Građanima se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić:

- Ova škola je vaša, koristite je što više, uživajte i danas i ubuduće u sadržajima koje ćete sami osmisliti, a u svemu što ćete raditi i dalje ćete imati pomoć Grada – poručio je gradonačelnik te naglasio da je ovaj objekt tek jedan u nizu onih koji se realiziraju u sklopu strateškog opredjeljenja Grada vezanog uz pojačana ulaganja u društvenu infrastrukturu.

A da se trud isplatio, potom su u zabavnom programu pokazali svi uzrasti Stažnjevčana. Najmlađi su zaplesali uz kiki dance, Mladi komedijaši su izveli skeč Ništ ti ne znaš, moj doktor, a odrasli Komedijaši publiku su nasmijali komedijom Dijeta. Druženje je nastavljeno uz tamburaše i domjenak s mnoštvom biranih kolača koje su za ovu priliku ispekle vrijedne Stažnjevčanke.

print