Novosti

U IVANEČKOME PARKU I OKO CRKVE U subotu, 10. lipnja, likovna kolonija u organizaciji Udruge Nada – prihod od prodaje slika udomljenoj djeci

Srijeda

U organizaciji Udruge udomitelja Nada i uz novčanu potporu Grada Ivanca i župe sv. Marije Magdalene, ivanečki park i prostor oko crkve ove će subote, 10. lipnja, biti domaćin 15-ak likovnih umjetnika iz cijele Hrvatske i Slovenije, koji će u njemu pronaći inspiraciju za svoje umjetničko stvaralaštvo.

-Likovna kolonija je humanitarnog karaktera jer su nam svi umjetnici odlučili donirati svoja djela. Naša namjera jest da ih prodamo ljubiteljima umjetnosti i dobročiniteljima. Nadamo se da ćemo tako prikupiti nešto novca kako bismo našuudomljenu djecu i siromašnu djecu iz lokalne zajednice ovoga ljeta mogli povesti na jednodnevni izlet na more ili u toplice – poručila je predsjednica Udruge Mladenka Ravenski.

Organizatori se nadaju da će tijekom subotnjeg prijepodneva vrijeme poslužiti kako bi se likovna kolonija mogla održati. U slučaju kiše, umjetnici će se preseliti u dvoranu župnog dvora.

Inicijativa za održavanje humanitarne likovne kolonije u Ivancu potekla je od umjetnice Snježane Novotny, rodom Ivančanke, koja se rado vraća u rodni kraj te u njemu priređuje umjetničke evente.

I ova likovna kolonija jedna je među više desetaka manifestacija koje će se tijekom lipnja i srpnja održavati u povodu obilježavanja Dana grada Ivanca.

print