Novosti

Poznata dječja književnica Sanja Pilić gošća mališana Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec

Četvrtak

U nezaboravnoj je atmosferi danas protekao susret mališana ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice i njihovih odgojiteljica i odgojitelja s poznatom dječjom književnicom Sanjom Pilić.

Kao što je poznato, knjige i priče S. Pilić dio su odrastanja svakog djeteta. Njen književni opus toliko je velik da je nemoguće ne sresti se kroz odrastanje s njezinim slikovnicama za najmlađe, s pričama za osnovnoškolce pa sve do romana za mlade. Neka njena djela prenesena su i na kazališne daske. Sanja je inače kći poznate književnice Sunčane Škrinjarić, uz čije su nezaboravne priče („Kaktus bajke“!) odrastale nešto starije generacije.

Gošća je u ostvarila izuzetno dobar kontakt s djecom te im predstavila svoje brojne slikovnice koje je napisala upravo za vrtićku dob.

- Djeca su s oduševljenjem slušala prepričavanje njima već dobro poznatih slikovnica, a i sama su za Sanju imala brojna pitanja, komentare i doživljaje koje je gošća rado slušala. Maleni iz skupine „Sovice“ čak su i napisali te oslikali vlastitu slikovnicu po uzoru na slikovnice S. Pilić. Nazvali su je „Maša i planina“ te je prepričali i svojoj gošći poklonili za uspomenu – javljaju nam iz Dječjeg vrtića Ivančice.

Djeca su bila oduševljena književnicom, pokazala su interes za daljnje čitanje, a mnoga od njih su iskazala svoju želju da jednoga dana i sami postanu pisci!

print