Novosti

GRAD IVANEC I ŽUPANIJSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA Potpisan ugovor o sufinanciranju pomoći u kući starijim osobama

Srijeda

Zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić i ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček danas su u Gradskoj vijećnici Ivanec potpisali ugovor o sufinanciranju programa pomoći u kući starijim osobama.

Tim ugovorom Grad Ivanec preuzeo je obvezu da kroz cijelu 2023. godinu sufinancira troškove vezane uz rad zaposlenih gerontodomaćica koje pružaju pomoć starim, nemoćnim i bolesnim osobama na administrativnom području grada Ivanca. Takvih je osoba trenutačno 17.

Napominjemo da ovaj program treba razlikovati od programa Zaželi i sličnih srodnih projekata, koji se financiraju pod drugim uvjetima i iz drugih izvora, a koje Grad Ivanec također podržava.

Potpisivanju ugovora nazočila je i resorna pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu Irena Kresonja.

U razgovoru o navedenoj temi, S. Vidaček istaknula je da zbog pogoršanja socijalne situacije sve više raste potreba ugroženih skupina građana za ovakvom vrstom pomoći. Naglasila je  poslovično dobru suradnju županijskog Crvenog križa s Gradom Ivancem te obavijestila domaćine o izmjeni sadašnjih propisa na način da budu relaksiraniji, točnije, da omoguće korisnicima pojedinih programa da usluge gerontodomaćica koriste do 3 godine.

print