Novosti

EU PROJEKT POSLOVNE ZONE IVANEC Velik interes za edukacije za početnike u turizmu, još se možete uključiti!

Srijeda

U utorak, 28. veljače, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec, održan je prvi dio najavljene edukacije za početnike u turizmu.

Edukacija, koju Poslovna zona Ivanec d.o.o. organizira u sklopu EU projekta BOND II, odnosno „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ namijenjenih poduzetnicima početnicima, izazvala je velik interes.

Prvog, od planirana tri dana, događanju se odazvalo tridesetak zainteresiranih, kojima su stručne predavačice Monika Petrovečki i Martina Car Matišić prenijele sve važne informacije o pravnim oblicima poduzetništva u turizmu i zakonodavnom okviru (registracija, porezne obveze, uvjeti kategorizacije).

Većina polaznika edukacije izrazila je namjeru da se aktivno bave turizmom u budućnosti, s posebnim naglaskom na kuće za odmor, koje bi se registrirali na cijelom administrativnom području Ivanca.

Iako aktivnosti povezane s kućama za odmor privlače najveći interes, od polaznika su se mogle čuti i inovativne ideje o drugačijim, specifičnim turističkim ulaganjima i proizvodima, koje će obogatiti ponudu lokalnog područja.

Nakon uspješnog prvog dana, edukacije se nastavljaju danas, 1. ožujka te sutra, u četvrtak, 2. ožujka, na temu marketinga destinacije, brendiranja, vanjskih uvjeta financiranja, uloge turističkih zajednica u upravljanju destinacijom te prostornih i komunalnih preduvjeta za ulaganje u turističke objekte.

Kapacitet dvorane omogućuje sudjelovanje još desetak polaznika, stoga pozivamo sve zainteresirane za navedenu tematiku da se pridruže nastavku edukacije danas i sutra, iako nisu sudjelovali prvi dan.

Program počinje u 17:00 sati, na adresi Vladimira Nazora 6/II.

Također, nastavno na velik interes za sve dosad održane edukacije, Poslovna zona će s edukacijama za sektor turizma nastaviti i u narednom razdoblju.

print