Novosti

PODUZETNICI POČETNICI! Iskoristite mogućnost besplatne edukacije i savjetovanja u sklopu procesa certifikacije usluga poslovnog savjetovanja!

Ponedjeljak

Poslovna zona Ivanec d.o.o. u nadolazećem razdoblju kreće s aktivnostima iz EU projekta BOND II, odnosno „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ namijenjenih poduzetnicima početnicima. 

Pozivamo poduzetnike početnike i buduće poduzetnike, koji su fazi prikupljanja informacija o poduzetništvu i planiraju ulazak u poduzetničke vode, da iskažu interes za sudjelovanjem u navedenom EU projektu BOND II i u aktivnostima edukacija, poslovnog savjetovanja i informiranja.

Sve ove aktivnosti za njih će tijekom 2023. godine provoditi Poslovna zona Ivanec d.o.o. 

Koje podatke dostaviti?

Interes mogu iskazati dostavom kontakt podataka na e-mail adresu [email protected] ili putem online obrasca..Traženi podaci obuhvaćaju ime i prezime, naziv poslovnog subjekta (ako je moguće), godinu osnivanja ako je subjekt već osnovan (mora biti između 2020.-2023.) te broj telefona i e-mail adresu. Iskaz interesa za sudjelovanjem je informativnog karaktera i nije obvezujući, već služi za lakše planiranje aktivnosti. 

Svaka aktivnost biti će posebno najavljena i za svaku će se zainteresirani moći zasebno prijaviti.

Obzirom da se radi o EU projektu, sve planirane aktivnosti za korisnike će biti besplatne.

Teme edukacija

Edukacije će tematikom pokrivati široki raspon područja interesantnih poduzetnicima početnicima i potencijalnim poduzetnicima, poput pravnih oblika poduzetništva i zakonodavnog okvira, postupka registracije poduzeća/obrta, poreznih obveza, izrade poslovnih planova i budžeta, analize financijskih izvještaja, javne nabave i sl. 

Također, posebna pozornost posvetit će se tematici vanjskih izvora financiranja i EU fondova, odnosno pripremi i provedbi projekata, savjetima kako izbjeći najčešće greške i biti uspješan prijavitelj na javne pozive i natječaje, kako definirati aktivnosti i budžet s obzirom na utvrđene potrebe i sl.

Dodatne pogodnosti

Organizirane aktivnosti pratit će i kontinuirana individualna savjetovanja za buduće i postojeće poduzetnike početnike, na kojima će moći dobiti sve informacije i savjete, sukladno njihovim individualnim potrebama. 

Projekt omogućuje prilagodbu edukacija i savjetovanja potrebama korisnika (tailor-made edukacije), stoga pozivamo zainteresirane da prilikom prijave predlože teme koje ih zanimaju. 

Aktivnosti će provoditi zaposlenici Poslovne zone, koji su tijekom proteklih godina sudjelovali na brojnim edukacijama, u kombinaciji s renomiranim vanjskim stručnjacima i mentorima, specijaliziranima za pojedina područja važna za pokretanje i razvoj poslovanja.

Program dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca

Da će poduzetnici početnici ove godine biti zaista u fokusu pokazuje i prijedlog Programa dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva Grada Ivanca, koji ima definiran poseban set mjera namijenjenih poduzetnicima početnicima (financijskih, marketinških i potpora za poslovno savjetovanje). Program je u javnom savjetovanju, dostupan je  OVDJE te Vas pozivamo da dostavite svoje prijedloge i komentare.

Dio službene certifikacije za Poslovnu zonu

Osim benefita koji će ostvariti poduzetnici, provedba ovih aktivnosti  iznimno je važna i za samu Poslovnu zonu kao poduzetnički centar. Naime, ona ujedno predstavlja i dio procesa službene certifikacije  usluge poslovnog savjetovanja pa će pokazatelji količine i kvalitete održanih edukacija, broj individualnih savjetovanja i mjerenje zadovoljstva korisnika, kvaliteta procesa kroz dokumentiranje, vidljivost i dostupnost rezultata biti osnova za vrednovanje kvalitete usluga i dobivanje certifikata. 

Pravo na sudjelovanje u procesu certifikacije Poslovna zona je stekla zahvaljujući aktivnom sudjelovanju u projektu BOND II tijekom protekle 4 godine,  ali i dosadašnjem 15 godišnjem iskustvu u pružanju poslovnih usluga.

Kao što je već navedeno, ovim putem pozivaju se zainteresirani poduzetnici početnici i budući poduzetnici da iskažu interes za sudjelovanje u ovom EU projektu, a o početku provedbe i točnom sadržaju aktivnosti, informacija će biti objavljena tijekom veljače. 

Više informacija dostupno je kod voditeljice projekta, direktorice Poslovne zone Ivanec d.o.o., Lane Labaš, na mail [email protected] ili broj telefona 042/492-870.

print